Ingrediente:
– 3 oua
– 60 ml ulei
– 120 grame zahar
– 200 grame de faina(+1,2 linguri)
– 70 g nuca
– 120 ml lapte
– 1 lingurita praf de copt
– 3 linguri dulceata de visine
– 25 grame de cacao
– 1 fiola de esenta de rom
– 1 varf de lingurita coaje rasa de lamaie
Pentru pudrat deasupra avem nevoie de 30 grame zahar pudra cu aroma de vanilie.
Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste bine zaharul,cu un tel sau cu un mixer.
Adaugam uleiul si amestecam 1 minute.
Adaugam laptele,dulceata de visine,esenta de rom,nuca si coaja rasa de lamaie.
Dupa ce le incorporam bine, adaugam faina cernuta cu cacao si praful de copt.
Daca compozitia e moale mai adaugam 1 sau 2 linguri de faina.
Le punem in forma de briose.
Le bagam la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 minute depinde de cuptor.
Deasupra le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ies 18 bucati.
Spor la treaba 🙂