Ingrediente:
Pentru aluat:
-350 grame de făină
-150 ml lapte
-1 plic de drojdie uscată (6g)
-1 lingurita de zahăr
-20 ml ulei
-1 varf de cutit de sare
Ingrediente umplutura:
-80 grame cascaval
-400 grame carnati de care va plac
-1 galbenus
-2 linguri de lapte
-susan
-mac
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc, unde se pune drojdia, zahărul şi 50ml apă. Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 5 minute.
Apoi se adaugă restul de ingrediente sarea, laptele, câte puţin din ulei. Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.
Aluatul format se lasă la crescut pentru 40 de minute, la loc călduţ.
Se frământă din nou şi se formează bile mai mari.
Se mai lasa pe blat sa stea 5 minute.
Intindem pe blat aluatul cu facaletul ca in imaginea de jos.
Se bate un galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem aluatul dupa ce il taiem,presaram foarte putin cascaval.
Sau puteti sa puneti si mai mult cum va place,(eu am uns prima data aluatul cu galbenus, ca sa se lipeasca cascavalul de aluat ,cand il puneti pe carnatii, nu o sa va cada cascavalul ramane lipit.
Se ruleaza aluatul pe carnati(ca in imagine), apoi se aseaza in tava tapetat cu hartie de copt, lasand spatiu intre ei. Ii ungem cu amestecul de galbenusi,presaram deasupra mac sau susan ce doreste fiecare.
Lasam la crescut 10 minute, dupa care ii coacem in cuptorul preincalzit la 175 d`e grade,timp de 25 de minute.
Pofta buna 🙂