Ingrediente :
-250 grame faina
-150 grame smântână (20%grasime)
-2 linguri zahar pudra
-4 grame de scortisoara
-50 grame unt la temperatura camerei
-3 gălbenușuri
1 varf de cutit de sare
-ulei pentru prăjit
-100 grame dulceață de piersici
-2 lingurite de zahar pudra cu aroma de vanilie(pentru pudrat deasupra)
Mod de preparare :
Se amestecă faina cu untul, apoi se adaugă toate ingredientele.
Se amestecă pana se incorporeaza bine.
Dacă mai e nevoie de faina se mai poate adăuga,depinde de faina pe care o folosiți.
Punem aluatul în folie de plastic și dam la frigider pentru 15 minute.
Intindem aluatul de 2,3 mm,decupat cu 3 forme de (3-4-5 cm).
Decupat cu cele 3 forme (ca în imaginile de sus)și le taiem la capete cu o foarfeca.
Pe ce-a mare o taiem în patru și celelalte 2 le taiem în 3 cat putem de egale, le punem una peste alta și presam în mijloc cu degetul bine (ca în imaginea de jos).
Le prajim in baie de ulei incins, apoi le scoatem pe servetele de bucatarie si le pudram cu zahar vanilat.
Cu o lingurita punem dulceata in mijloc.
Le servim calde,sunt foarte bune.
Ies in jur de 32 de bucati.
Pofta buna 🙂