Gogosi cu dulceata de piersici

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici01

Ingrediente :
-250 grame faina
-150 grame smântână (20%grasime)
-2 linguri zahar pudra
-4 grame de scortisoara
-50 grame unt la temperatura camerei
-3 gălbenușuri
1 varf de cutit de sare
-ulei pentru prăjit
-100 grame dulceață de piersici
-2 lingurite de zahar pudra cu aroma de vanilie(pentru pudrat deasupra)

Mod de preparare :
Se amestecă faina cu untul, apoi se adaugă toate ingredientele.
Se amestecă pana se incorporeaza bine.
Dacă mai e nevoie de faina se mai poate adăuga,depinde de faina pe care o folosiți.
Punem aluatul în folie de plastic și dam la frigider pentru 15 minute.

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici02

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici03

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici04

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici05

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici06

Intindem aluatul de 2,3 mm,decupat cu 3 forme de (3-4-5 cm).

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici07

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici08

Decupat cu cele 3 forme (ca în imaginile de sus)și le taiem la capete cu o foarfeca.

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici09

Pe ce-a mare o taiem în patru și celelalte 2 le taiem în 3 cat putem de egale, le punem una peste alta și presam în mijloc cu degetul bine (ca în imaginea de jos).

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici10

Le prajim in baie de ulei incins, apoi le scoatem pe servetele de bucatarie si le pudram cu zahar vanilat.
Cu o lingurita punem dulceata in mijloc.

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici11

Gogosi-cu-dulceata-de-piersici12

Le servim calde,sunt foarte bune.

Ies in jur de 32 de bucati.

Pofta buna 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *