Ingrediente:
-500 grame carne tocata de porc
-1 lingurita secretul gustului cu gust de legume
-3 graunti de usturoi
-1 varf de cutit de sare
-1 lingurita patrunjel tocat marunt
-1 lingurita boia de ardei dulce
-100 grame mozzarella(sau cascaval)
-un praf de piper
-2 cartofi medi
-1 ou
Mod de preparare:
Carne puteti folosi de care aveti si care va place,nu trebuie neaparat sa fie de porc.
Intr-un bol punem carnea tocata,cartofi curatati de coaje,spalati si dati pe razatoare cu partea mica.
Scurgem bine de zeama cartofi intre palme și adaugam peste carne.
Adaugam usturoiul dat tot pe răzătoare, oul,pătrunjelul tocat mărunt, piperul, sarea ,delicatul, cașcavalul,boiaua dulce.
Amestecam bine toate ingredientele și formăm biluțe,mai mici, mai mari cum ne place.
Chiftelele le puteti praji asa simple pentru sosuri si pentru aperitive de preferat,sa le dam prin pezmet sau prin faina inainte sa le prajim.Sunt mai frumoase la aspect,mie imi plac si fara si cu pezmet
După ce s-au prăjit bine,se scot cu o paleta si se scurge bine de ulei.
Le punem pe șervețele de bucatarie, sa absoarbă uleiul bine.
Se pot servi cu sos de rosii si piure de cartofi 😛
Pofta buna 🙂