Ingrediente:
Pentru umplutură:
-o cutie de ananas în suc propriu de 900 grame
-400 grame căpşuni
-800 ml frisca naturala 32%grasime
-5 linguri de zahar pudra
Pentru sirop avem nevoie de:
-sucul de la ananas
-100 grame zahar
-100 ml apa
Se amesteca bine pana se topeste zaharul,(acesta este siropul cu care insiropam blatul).
Reteta la blat o gasiti aici
Mod de preparare:
Prima data tocam ananasul si capsunile marunt.
Punem folie alimentara, in forma pe laterale inainte sa ne apucam de umplut tortul.
Se bate frisca cu zaharul pudra cu un tel,pana devine cremoasa.
Punem prima foaie de blat in forma si o insiropam bine.
Punem jumatate din frisca si nivelam bine.
Adaugam fructele si le presam cu mana in frisca.
Mai punem o lingura de frisca peste fructe inainte sa punem a doua foaie si nivelam bine.
Insiropam si a doua foaie,punem restul de crema si nivelam bine,adaugam si restul ce fructe (procedam la fel).
Insiropam ultima foaie si acoperim cu folie si dam la frigider peste noapte.
Pentru ornat avem nevoie de:
-600 ml frisca naturala 32% grasime
-4 linguri de zahar pudra
-400 grame capsuni
-150 grame zmeura
Mod de preparare:
Se bate frisca cu zaharul pudra,mai moale ca in imaginea de jos.
Se da folia de pe tort si il punem pe un suport de carton.
Punem frisca pe tort,dam forma cu o lingura si ornam cu fructe.
Se ornează după bunul plac al fiecăruia…
Va recomand acest tort,este foarte usor de facut si foarte foarte bun. 😛 😛 😛
Spor la treaba 🙂