Ingediente:
-200 grame faina (8 linguri)
-100 grame zahar (6 linguri)
-240 grame albusuri (6 albusuri)
-105 grame galbenusi (6 galbenusuri)
-1 fiola esenta de vanilie (merge si fara esenta nu trebuie neaparat)
-1 lingura de ulei
-1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat bine albuşurile cu sarea.
Iar când obţinem o spumă tare (ridicam castronul cu fundul în sus şi nu trebuie să cadă).
Incorporam zahărul şi batem bine până ce acesta se topeşte.
Se adaugă gălbenuşurile pe care le amestecam înainte cu o lingură de ulei.
Le încorporam cu o paletă de silicon sau cu o lingură de lemn, de sus în jos uşor până se încorporează bine.
Adaugam faina,esenta si amestecam de sus în jos uşor până se încorporează bine.
Pentru copt se foloseşte o tavă de 19-22 cm tapetata cu hartie de copt.
Se pune compozitia in tava,se introduce in cuptorul încins la 175 de grade pentru 40 de minute.
Se lasă să se răcească in forma,timp de 20 de minute.
Dupa punem blatul pe un gratar sa se taceasca.
Se taie parte de sus (mie imi creste mereu in mijloc).
Se taie blatul in 3 ca in imagine.
E bine sa il facem cu o zi inainte blatul,il acoperim bine in folie alimentara.
Se pastreaza foarte bine 2,3 zile.
Spor la treaba 🙂