Blat de tort de vanilie

blat-de-tort-de-vanilie23

Ingediente:

-200 grame faina (8 linguri)

-100 grame zahar (6 linguri)

-240 grame albusuri (6 albusuri)

-105 grame galbenusi (6 galbenusuri)

-1 fiola esenta de vanilie (merge si fara esenta nu trebuie neaparat)

-1 lingura de ulei

-1 varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat bine albuşurile cu sarea.

blat-de-tort-de-vanilie01

Iar când obţinem o spumă tare (ridicam castronul cu fundul în sus şi nu trebuie să cadă).

Incorporam zahărul şi batem bine până ce acesta se topeşte.

blat-de-tort-de-vanilie02

blat-de-tort-de-vanilie03

Se adaugă gălbenuşurile pe care le amestecam înainte cu o lingură de ulei.

blat-de-tort-de-vanilie04

blat-de-tort-de-vanilie05

Le încorporam cu o paletă de silicon sau cu o lingură de lemn, de sus în jos uşor până se încorporează bine.

blat-de-tort-de-vanilie06

blat-de-tort-de-vanilie07

Adaugam faina,esenta si amestecam de sus în jos uşor până se încorporează bine.

blat-de-tort-de-vanilie08

blat-de-tort-de-vanilie09

blat-de-tort-de-vanilie10

Pentru copt se foloseşte o tavă de 19-22 cm tapetata cu hartie de copt.

blat-de-tort-de-vanilie11

Se pune compozitia in tava,se introduce in cuptorul încins la 175 de grade pentru 40 de minute.

blat-de-tort-de-vanilie12

Se lasă să se răcească in forma,timp de 20 de minute.

Dupa punem blatul pe un gratar sa se taceasca.

blat-de-tort-de-vanilie13

blat-de-tort-de-vanilie14

blat-de-tort-de-vanilie15

Se taie parte de sus (mie imi creste mereu in mijloc).

blat-de-tort-de-vanilie16

blat-de-tort-de-vanilie17

Se taie blatul in 3 ca in imagine.

 

blat-de-tort-de-vanilie19

blat-de-tort-de-vanilie20

blat-de-tort-de-vanilie18

blat-de-tort-de-vanilie24

E bine sa il facem cu o zi inainte blatul,il acoperim bine in folie alimentara.

Se pastreaza foarte bine 2,3 zile.

Spor la treaba 🙂

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *