Ingrediente blat:
-4 oua
-4 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-1 lingura de ulei
-1 praf de sare
Modul de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat bine albusurile cu sarea.
Iar cand obtinem o spuma tare (ridicam castronul cu fundul in sus si nu trebuie sa cada).
Incorporam zaharul treptat si batem bine pana se topeste tot zaharul.
Se adauga galbenusurile pe care le amestecam inainte cu o lingura de ulei.
Le incorporam cu o paleta de silicon sau cu o lingura de lemn,de sus in jos pana se incorporeaza bine.
Adaugam faina cernuta inainte si amestecam de sus in jos, usor pana se incorporeaza bine.
Pentru copt se foloseste o tava de 15 cm tapetata cu hartie de copt.
Se pune compozitia in tava si se introduce in cuptorul incins la 175 de grade,timp de 25-30 de minute.
Se scoate si se probeaza cu o scobitoare,daca scobitoarea iasa curata,il scoatem si il punem pe un gratar pana se raceste.
Daca nu este facut,il mai lasam 5 minute.
Blatul se taie in trei parti egale dupa ce s-a racit.
Intre timp ce se raceste blatul,pregatim sosul de fructe pe care il adaugam in interior.
Ingrediente:
-80 grame de capsuni
-50 grame de zmeura
-3 linguri de zahar
-60 ml apa
Modul de preparare:
Adaugam in blendar apa,capsunile si zmeura,le pasam bine si le punem la fiert pentru 10 minute, la foc mic impreuna cu cele trei linguri de zahar.
Dupa ce a fiert 10 minute sosul,se lasa sa se raceasca bine,intre timp cat se raceste pregatim fructele si siropul cu care insiropam blatul.
Pentru umplutura avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-150 grame de capsuni
-150 grame de zmeura
-650 ml frisca naturala 30% grasime
-2 linguri de zahar pudra
Pentru sirop avem nevoie de :
-150 ml suc de la compotul de ananas
-3 linguri de zahar
-150 ml apa
Mod de preparare:
Tocam fructele marunt si pregatim siropul pentru blat.
Amestecam apa cu siropul de ananas si zaharul pana se topeste bine zaharul.
Batem frisca cu zaharul pudra cu un tel pana devine cremoasa.
Punem folie alimentara in forma pe laterale,inainte sa ne apucam de umplut tortul.
Insiropam prima foaie si adaugam jumatate din compozitia de sos,intindem cu o lingura cat mai uniform.
Adaugam 300 de grame frisca si nivelam uniform cu o lingura.
Adaugam jumatate din cantitatea de fructe si le presam cu mana sa intre in frisca.
Mai adaugam 2 linguri de frisca peste fructe inainte sa punem a doua foaie de blat si intindem bine.
Se insiropeaza si a doua foaie de blat,se adauga restul de sos pe care il intindem bine.
Adaugam 300 de grame frisca,o intindem uniform.
Adaugam restul de fructe si le presam cu palma bine.
Adaugam ultima frisca si intindem uniform.
Insiropam ultima foaie de blat si acoperim cu folie alimentara.
Bagam tortul la frigider peste noapte.
A doua zi scoatem tortul din forma si dam folia de pe laterale.
Punem pe un suport de carton si ornam tortul cu frisca si fructe.
Pentru ornat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-300 ml frica naturala 30% grasime
-2 linguri de zahar
-500 grame de fructe
Mod de preparare:
Batem frisca cu zaharul pana devine cremoasa.
Intindem cat putem de bine cu o paleta dreapta.
Punem capsuni ca in imaginea de jos.
Preparam sosul de fructe la fel ca cel de mai sus de l-am facut pentru interior.
Numai ca in acesta am adaugat putin colorant si gel pentru decorat (ca cel de il pui pe fructe dupa ce ornezi tortul cu fructe).
Ingrediente pentru sos:
-80 grame de capsuni
-50 grame de zmeura
-3 linguri de zahar
-60 ml apa
-2 linguri de gel
Procedam la fel ca cel de sus,dupa ce s-a racit,se adauga colorantul si gelul pentru fructe.
Amestecam bine si punem intr-un coif din punga de plastic din acelea de unica folosinta,cu care decoram ca in imaginea de mai jos.
Sper sa va placa aceasta reteta,am facut acest tort cu ocazia zilei de nastere a cumnatei.
Pentru ca ea adora tortul cu fructe de padure am ales sa fac acest tort pentru ea.
Spor la treaba 🙂