Ingrediente:
-1 pahar de ulei (250 ml)
-1 pahar de zahar
-1 pahar de apa minerala
-1 plic de praf de copt
-1 lingurita coaje rasa de lamaie
-700 grame faina boromir sau dobrogea
-20 ml zeama de lamaie
Pentru umplutura:
-1kg jumatate de mere
-250 grame de zahar
-1 varf de cutit de scortisoara
Pentru decorat avem nevoie de zahar pudra cu aroma de vanilie.
Mod de preparare:
Prima data pregatim merele,puteti sa folositi ce mere aveti si zahar se pune in functie de cat de acrisoare sunt merele.
Spalam merele si le dam pe razatoare,adaugam zaharul,scortisoara si le punem pe foc.Pana se calesc bine,dupa ce sau calit le dam deoparte si ne apucam de aluat.
Punem faina cernuta intr-un bol ( daca aveti robot,le puteti pune in el toate ingredientele),adaugam coaja rasa de lamaie,zaharul,uleiul,apa minerala si praful de copt stins in zeama de lamaie.Amestecam bine toate ingredientele cu o lingura de lemn sau cu o paleta de silicon(faina punem 600 de grame la inceput si daca mai este nevoie mai adaugam treptat).
Lasam la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Pudram cu faina blatul de lucru si intindem o bucata din aluat cu facaletul.
Eu am folosit forma de tarte,puteti sa folositi o tava normala.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 10 barcute,10 bucati in forma micuta de tarte si o forma mare de tarte.
Procedam ca in imaginile de mai jos.
Le coacem la 150 de grade timp de 35 de minute.
Dupa ce sau copt le scoatem din forme si le pudram cu zahar.
Sa aveti spor 🙂