Tort cu crema de branza si ciocolata

Tort facut cu drag pentru scumpul meu baiat, care sa sarbatorit ziua de nume.

 

preparatele-mele25

preparatele-mele27

preparatele-mele28

preparatele-mele29

Pentru acest tort am folosit un blat de ciocolata in forma de 19 cm.

Dati clik pe reteta de blat.

Pentru creme avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 Crema de ciocolata alba

Ingrediente pentru ganache:

-100 grame ciocolata alba

-100 ml frisca naturala 30%grasime

-250 ml frisca naturala 30%grasime

-3 linguri zahar pudra

2 Crema de branza

Ingrediente:

-200 grame crema de branza philadelphia

-250 ml frisca naturala 30%grasime

-3 linguri de zahar pudra

Pentru sirop avem nevoie de :

-300 ml apa

-150 grame zahar

-1 fiola esenta de rom

-1 lingurita coaje rasa de lamaie

Mod de preparare:

Punem apa cu zaharul si coaja rasa de lamaie intr-o craticioara pe foc si tinem pana la punctul de fierbere.

Dam oala de pe foc si lasam la temperatura camerei,pana il folosim(inainte sa ne apucam sa umplem tortul,stricuram siropul si adaugam esenta de rom).

Mod de preparare prima crema:

Prima data pregatim ganache din 100 ml frisca si 100 grame ciocolata.

Punem frisca intr-un vas pe foc si o tinem pana la punctul de fierbere.

Cand ajunge la punctul de fierbere,adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste.

O dam la frigider pentru doua ore(daca ne grabim sa umplem tortul o bagam la congelator pentru o ora).

Preparatele-mele 31

Batem frisca cu zaharul pana incepe sa se ingroase foarte putin.

preparatele-mele01

Adaugam ciocolata peste frisca si batem pana incepe sa se ingroase.

preparatele-mele02

Dam la frigider pana pregatim crema de branza.

preparatele-mele03

Mod de preparare a doua crema:

Batem frisca cu zaharul pana incepe sa se ingroase,oprim mixerul si adaugam crema de branza.

Philadelphia o scoatem de la frigider cu o jumatate de ora inainte sa ne apucam de crema.

preparatele-mele04

Batem crema bine pana incepe sa se ingroase.

preparatele-mele05

preparatele-mele06

preparatele-mele07

Blatul il preparam cu 2 ore inainte sa umplem tortul(este mai bine daca il pregatim de seara).

Pregatim forma in care umplem tortul cu folie alimentara pe laterale(este bine sa punem folie,pentru ca iasa mai nivelat si drept).

Insiropam prima foaie si adaugam crema de branza.

preparatele-mele08

Nivelam bine crema si insiropam urmatoarea foaie de blat,o punem peste crema si apasam foarte putin cu palmele.

preparatele-mele09

Adaugam crema de ciocolata si nivelam drept cu o lingura.

preparatele-mele10

Insiropam ultima foaie de blat si adaugam peste crema,cu palma apasam usor.

preparatele-mele11

Acoperim bine cu folie si dam la frigider peste noapte(daca va grabiti,puteti sa tineti la frigider maxim 6 ore).

preparatele-mele12

Pentru glazurat tortul inainte sa punem pasta de zahar,avem nevoie de:

Ganache de ciocolata neagra:

-120 grame ciocolata neagra 52%cacao

-120 ml frisca naturala 30% grasime

Punem frisca intr-un vas pe foc,pana la punctul de fierbere.

Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupta bucati mici si amestecam bine pana se topeste.

Lasam la temperatura camerei timp de 40 de minute(daca ne grabim putem sa bagam in frigider si se raceste mai repede).

preparatele-mele14

Scoatem tortul din frigider si indepartam folia.

preparatele-mele13

Adaugam ganache peste tort si nivelam cat putem de drept,bagam la frigider pentru o ora.

preparatele-mele15

Intindem pasta de zahar pe blatul de lucru pudrat cu zahar pudra sau amidon de porumb.

Scoatem tortul din frigider si adaugam pasta peste el,nivelam bine sa nu ramana aer in partea de sus.

preparatele-mele20

Eu ca model am folosit un curcubeu cu norisori si un ursulet.

Coloram pasta si incepem sa formam un curcubeu,eu m-am inspirat de pe internet.

preparatele-mele16

Curcubeul este bine sa il facem cu 2,3 zile inainte sa apuce sa se usuce bine(eu l-am facut de seara pentru ca nu am avut timp sa il fac mai devreme).

preparatele-mele18

Ursuletul l-am facut dupa un tutorial de pe YouTube,e bine sa il modelam cu 2 zile inainte.

preparatele-mele17

Decoram ca in imaginile de mai jos,puteti sa decorati cu va place,sau va puteti inspira dupa poze salvate de pe net.

preparatele-mele21

preparatele-mele19

preparatele-mele22

preparatele-mele23

preparatele-mele26

preparatele-mele30

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *