Tort facut cu drag pentru scumpul meu baiat, care sa sarbatorit ziua de nume.
Pentru acest tort am folosit un blat de ciocolata in forma de 19 cm.
Dati clik pe reteta de blat.
Pentru creme avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 Crema de ciocolata alba
Ingrediente pentru ganache:
-100 grame ciocolata alba
-100 ml frisca naturala 30%grasime
-250 ml frisca naturala 30%grasime
-3 linguri zahar pudra
2 Crema de branza
Ingrediente:
-200 grame crema de branza philadelphia
-250 ml frisca naturala 30%grasime
-3 linguri de zahar pudra
Pentru sirop avem nevoie de :
-300 ml apa
-150 grame zahar
-1 fiola esenta de rom
-1 lingurita coaje rasa de lamaie
Mod de preparare:
Punem apa cu zaharul si coaja rasa de lamaie intr-o craticioara pe foc si tinem pana la punctul de fierbere.
Dam oala de pe foc si lasam la temperatura camerei,pana il folosim(inainte sa ne apucam sa umplem tortul,stricuram siropul si adaugam esenta de rom).
Mod de preparare prima crema:
Prima data pregatim ganache din 100 ml frisca si 100 grame ciocolata.
Punem frisca intr-un vas pe foc si o tinem pana la punctul de fierbere.
Cand ajunge la punctul de fierbere,adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste.
O dam la frigider pentru doua ore(daca ne grabim sa umplem tortul o bagam la congelator pentru o ora).
Batem frisca cu zaharul pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Adaugam ciocolata peste frisca si batem pana incepe sa se ingroase.
Dam la frigider pana pregatim crema de branza.
Mod de preparare a doua crema:
Batem frisca cu zaharul pana incepe sa se ingroase,oprim mixerul si adaugam crema de branza.
Philadelphia o scoatem de la frigider cu o jumatate de ora inainte sa ne apucam de crema.
Batem crema bine pana incepe sa se ingroase.
Blatul il preparam cu 2 ore inainte sa umplem tortul(este mai bine daca il pregatim de seara).
Pregatim forma in care umplem tortul cu folie alimentara pe laterale(este bine sa punem folie,pentru ca iasa mai nivelat si drept).
Insiropam prima foaie si adaugam crema de branza.
Nivelam bine crema si insiropam urmatoarea foaie de blat,o punem peste crema si apasam foarte putin cu palmele.
Adaugam crema de ciocolata si nivelam drept cu o lingura.
Insiropam ultima foaie de blat si adaugam peste crema,cu palma apasam usor.
Acoperim bine cu folie si dam la frigider peste noapte(daca va grabiti,puteti sa tineti la frigider maxim 6 ore).
Pentru glazurat tortul inainte sa punem pasta de zahar,avem nevoie de:
Ganache de ciocolata neagra:
-120 grame ciocolata neagra 52%cacao
-120 ml frisca naturala 30% grasime
Punem frisca intr-un vas pe foc,pana la punctul de fierbere.
Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupta bucati mici si amestecam bine pana se topeste.
Lasam la temperatura camerei timp de 40 de minute(daca ne grabim putem sa bagam in frigider si se raceste mai repede).
Scoatem tortul din frigider si indepartam folia.
Adaugam ganache peste tort si nivelam cat putem de drept,bagam la frigider pentru o ora.
Intindem pasta de zahar pe blatul de lucru pudrat cu zahar pudra sau amidon de porumb.
Scoatem tortul din frigider si adaugam pasta peste el,nivelam bine sa nu ramana aer in partea de sus.
Eu ca model am folosit un curcubeu cu norisori si un ursulet.
Coloram pasta si incepem sa formam un curcubeu,eu m-am inspirat de pe internet.
Curcubeul este bine sa il facem cu 2,3 zile inainte sa apuce sa se usuce bine(eu l-am facut de seara pentru ca nu am avut timp sa il fac mai devreme).
Ursuletul l-am facut dupa un tutorial de pe YouTube,e bine sa il modelam cu 2 zile inainte.
Decoram ca in imaginile de mai jos,puteti sa decorati cu va place,sau va puteti inspira dupa poze salvate de pe net.
Spor la treaba 🙂