Crema de mascarpone si ciocolata alba

Ingrediente:

Pentru ganache de ciocolata alba avem nevoie de:

-100 grame ciocolata alba

-100 ml frisca naturala 30%grasime

Se pune frisca intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucati si lasam pana la punctul de fierbere(sa aveti grije sa nu o tineti prea mult pe foc,riscati sa o afumati).Cand ajunge la punctul de fierbere,o dam deoparte si amestecam pana se topeste toata ciocolata.

Punem cicolata intr-un castron si dam la congelator pentru 40 de minute(sa o mai controlati dupa o jumatate de ora si daca se intareste o scoateti si va apucati de crema).

 

Pentru crema mai avem nevoie de:

-250 grame mascarpone

-2 lingurite de zahar pudra pentru mascarpone

-350 ml frisca naturala 30%grasime

-2 linguri zahar pudra pentru frisca cand o batem

Mod de preparare:

Crema de mascarpone e bine sa fie scoasa cu 2 ore inainte sa ne apucam de crema.

Crema ganache trebuie sa arate ca in imaginea de mai jos  cand o scoatem din congelator.

Batem mascarpone cu zaharul cat sa se omogenizeze,maxim un minut.

Batem frisca cu un mixer timp de 2-3 minute,cat sa se ingroase foarte putin ca in imagine de mai jos.Sa nu o batem prea mult,pentru ca daca e batuta prea mult,riscam sa se taie si se intareste foarte repede, cand adaugam crema de mascarpone cu ganache.

Adaugam crema de mascarpone pe care am amestecat-o cu zaharul si ganache.Incorporam bine ingredientele timp de 2 minute pana devine o crema foarte fina si cremoasa

O putem folosi atat la torturi cat si la prajituri,este foarte buna 😛

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *