Ingrediente:
Pentru ganache de ciocolata alba avem nevoie de:
-100 grame ciocolata alba
-100 ml frisca naturala 30%grasime
Se pune frisca intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucati si lasam pana la punctul de fierbere(sa aveti grije sa nu o tineti prea mult pe foc,riscati sa o afumati).Cand ajunge la punctul de fierbere,o dam deoparte si amestecam pana se topeste toata ciocolata.
Punem cicolata intr-un castron si dam la congelator pentru 40 de minute(sa o mai controlati dupa o jumatate de ora si daca se intareste o scoateti si va apucati de crema).
Pentru crema mai avem nevoie de:
-250 grame mascarpone
-2 lingurite de zahar pudra pentru mascarpone
-350 ml frisca naturala 30%grasime
-2 linguri zahar pudra pentru frisca cand o batem
Mod de preparare:
Crema de mascarpone e bine sa fie scoasa cu 2 ore inainte sa ne apucam de crema.
Crema ganache trebuie sa arate ca in imaginea de mai jos cand o scoatem din congelator.
Batem mascarpone cu zaharul cat sa se omogenizeze,maxim un minut.
Batem frisca cu un mixer timp de 2-3 minute,cat sa se ingroase foarte putin ca in imagine de mai jos.Sa nu o batem prea mult,pentru ca daca e batuta prea mult,riscam sa se taie si se intareste foarte repede, cand adaugam crema de mascarpone cu ganache.
Adaugam crema de mascarpone pe care am amestecat-o cu zaharul si ganache.Incorporam bine ingredientele timp de 2 minute pana devine o crema foarte fina si cremoasa
O putem folosi atat la torturi cat si la prajituri,este foarte buna 😛
Spor la treaba 🙂