Tort oreo cu zmeura

Am facut acest tort special pentru sotul meu de┬áValentine’s Day ­čÖé ­čÖé ­čÖé

Pentru acest tort am folosit aceasta reteta de blat.

Blatul se taie in trei parti egale.

Prima data tapetam forma cu folie alimentara pe margine.

Pentru acest tort am folosit o crema de mascarpone cu ciocolata alba-dati click pe reteta.

Ingrediente:

Pentru umplutura am folosit biscuiti oreo-150 de grame din care oprim 5 biscuiti pentru ornat tortul si restul tocam marunte pentru umplutura.

Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de:

-150 ml frisca naturala 30%grasime

-100 grame de ciocolata 55%cacao

Pentru ornat tortul avem nevoie de:

-200 ml frisca 30%grasime

-2 linguri de zahar pudra

-200 grame de zmeura

-5 biscuiti oreo pe care ii taiem pe jumatate.

Pregatim prima data biscuiti si dupa ne apucam de crema.

Crema o impartim in doua boluri egale pentru doua straturi(eu o impart mereu ca,sa fie straturile mereu egale).

Adaugam prima foaie de blat si jumatate din cantitatea de crema dintr-un bol,

Intindem uniform crema si adaugam jumatate din cantitatea de biscuiti.

Adaugam si restul de crema din bolul in care a ramas jumatate.Intindem uniform crema si adaugam al doilea blat pe care il umplem la fel ca la primul strat(crema,biscuiti si iar crema).

Punem ultima foaie de blat acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.Daca va grabiti puteti sa il lasati maxim 6 ore la frigider.

Inlaturam folia de pe laterale si il punem pe un suport de tort.

Punem intr-o craticioara frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati mici si lasam la foc mic pana la punctul de fierbere.Dam deoparte si amestecam pana se topeste toata ciocolata bine.

Lasam 20 de minute sa se raceasca la temperatura camerei.Tortul este bine sa fie scos din frigider cu 40 de minute inainte sa punem glazura.Daca il scoatem atunci cand punem glazura pe el,apuca sa se intareasca si nu mai cade uniform.

Dupa ce trec cele 20 de minute,punem ciocolata intr-un pos de unica folosinta.Pe care il taiem la varf si ornam tortul.

Bagam la frigider pentru 30 de minute cat sa se intareasca ciocolata.

Dupa ce s-a intarit ciocolata,ne putem apuca sa batem frisca pentru moate.Batem frisca cu zaharul pana devine cremoasa si numai buna de ornat.

Punem frisca intr-un pos de unica folosita cu un sprit in forma de stea.

Ornam tortul cu frisca,biscuiti oreo si zmeura.

Este o combinatie foarte buna intre crema de mascarpone,ciocolata si biscuiti oreo. ­čśŤ ­čśŤ ­čśŤ

Spor la treaba si pofta mare ­čÖé

Share Button

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *