Spaghete cu sos de rosii si piept de pui

Ingrediente:

-500 grame paste

-700 grame rosii date prin blendar fara coji

-200 grame mozzarella

-500 grame piept de pui

– piper,oregano si busuioc dupa gustul fiecaruia

-5 graunti de usturoi

-1 lingurita de sare pentru paste cand le fierbem

-50 ml ulei

-1 lingura de patrunjel tocat marunt

-1 lingura de secretul gustului cu gust de pui

Mod de preparare:

Prima data punem la fiert rosiile timp de 45 de minute la foc mic impreuna cu 300 ml apa.

Intre timp cat fierb rosiile spalam pieptul de pui si il tocam marunt.

Il punem la prajit impreuna cu uleiul timp de 7 minute la foc mic.

Adaugam usturoiul si mai lasam 5 minute,amestecam continuu sa nu se arda usturoiul.

Dam deoparte si asteptam pana trec cele 45 de minute in care fierbe sosul de rosii.

Dupa ce a fiert sosul adaugam pieptul,usturoiul si condimentele cu secretul gustului cu gust de pui.Lasam sa fiarba timp de 10 minute la foc mic.

Punem pastele la fiert in apa calda  impreuna cu sarea si lasam sa fiarba 10 minute.

Dupa ce au fiert le luam cu o paleta si le punem in sosul cu piept de pui.

Adaugam din apa in care am fiert pastele si lasam sa fiarba 5 minute impreuna.

Adaugam patrunjelul si mai lasam sa fiarba 2 minute.Le servim cu mozzarela sau cu parmezan fiecare cu gustul lui(mie imi plac foarte mult cu mozzarella).

Sa aveti pofta si spor la gatit 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *