Briose umede cu aroma de vanilie

Ingrediente:

-270 grame de iaurt intre 8% si 18% grasime

-1 lingurita de lamaie rasa

-2 esente la fiola de vanilie

-15 grame praf de copt

-180 grame de zahar

-150 grame de faina

-160 grame de unt

-3 oua

Pentru pudrat briosele avem nevoie de zahar pudra cu aroma de vanilie ca cel din imaginea de mai jos.

Mod de preparare:

Cernem faina si pregatim toate ingredientele inainte sa ne apucam de briose(esenta puteti sa puneti una,este suficient pentru ca avem si coaje de lamaie in compozitie,eu pun 2 pentru ca imi plac sa fie mai aromate).

Batem ouale impreuna cu zaharul timp de 7 minute.

Adaugam untul topit inainte si racit la temperatura camerei,batem cu mixerul 2 minute.

Adaugam iaurtul si il incorporam bine.

Adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie,le incorporam bine cu mixerul(faina se poate sa va intre cu o lingura in plus sau in minus depinde cat este de gras iaurtul pe care il folositi).

Punem compozitia in forme speciale de briose,iasa 22 de bucati.

Le bagam in cuptorul incins inainte la 180 de grade si le lasam 10 minute la aceasta temperatura.

Dupa ce trec cele 10 minute scadem temperatura la 160 de grade si le lasam 25 de minute.

Trebuie sa arate ca in imaginea de mai jos inainte sa le scoatem din cuptor(nu este bine sa le miscati timp de 20 de minute riscati sa se lase cand miscati tava).

Dupa ce le scoateti din forma,le puneti pe un suport si le pudrati cu zahar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceste briose sunt foarte pufoase si umede,sunt foarte bune pentru copii cat si pentru noi adultii.

Sa aveti pofta si spor 🙂 Daca va plac retetele explicate de mine va rog sa reveniti cu un like la reteta sau pe pagina mea de Facebook,Va multumesc!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *