O reteta foarte buna 🙂 combinatia de sos de caramel cu nuca este delicioasa. 🙂
Ingrediente:
-320 grame de faina
–3 oua(180 grame)
-220 grame de zahar
-coaje rasa de la o lamaie
–esenta de vanilie o jumatate de lingurita mica
-150 grame de nuca tocata marunt
-100 grame de iaurt 10%grasime
-1 plic de praf de copt
–sare un varf de cutit
-100 ml ulei
-100 ml lapte
Pentru sos de caramel gasiti reteta aici.
Pentru ornat am folosit 70 de grame nuca prajita si un sfert din compozitia de sos de caramel.Restul de va mai ramane il puneti in borcan si il bagati la frigider pana in momentul in care il folositi.Sau puteti sa faceti la jumatate reteta de sos.
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul cu un mixer timp de 10 minute,pana incepe sa se ingroase si sa se topeasca tot zaharul.Adaugam uleiul treptat smantana si laptele.Adaugam si esenta de vanilie,coaja rasa de lamaie,nuca tocata marunt,faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.Iaurt puteti sa folositi si mai gras sau daca nu aveti gras folositi si de 3,5% grasime.
Dupa ce am incorporat bine toate ingredientele punem in forma de briose.Daca compozitia este prea moale puteti sa mai adaugati o lingura doua de faina,depinde de faina pe care o folositi.Daca este prea tare puteti sa mai puneti lapte.Dar este bine sa puneti treptat faina in compozitie,asa vedeti daca mai trebuie sau nu.
Bagam in cuptorul incins la 180 de grade si lasam pentru 10 minute la aceasta temperatura.Dupa reduceti temperatura la 160 de grade timp de 30 de minute.Sa aveti grije sa nu le lasati prea mult ca se usuca.Cand trec 25 de minute de cand le-am bagat in cuptor,le puteti scoate si le incercati cu o scobitoare.Daca iasa curata le scoateti,daca iasa umede le mai lasati 10 minute.Conteaza foarte mult ce cuptor folositi,daca aveti ventilatie la el va cresc foarte frumos.
Le scoateti din forma si le puneti sa se raceasca pe un platou.Le lasati o ora jumatate sa se raceasca,timp in care pregatiti sosul de caramel si nuca prajita.
Din aceasta compozitie va iasa 22 de briose.
Sa aveti pofta si mult spor 🙂