Ingrediente:
-1 plic de amoniu stins in zeama de lamaie
-1 lingurita de esenta de vanilie
-250 grame de unt
-600 grame de faina
-200 grame de zahar pudra
-1 varf de cutit de sare
-3 oua (190 grame)
Daca doriti sa le faceti negre cojile,puteti pune 40 de grame de cacao si scadeti din cantitatea de faina 50 de grame.
Mod de preparare:
Untul il lasam de seara la temperatura camerei.Ouale le scoatem cu doua ore inainte sa ne apucam de coji.In cazul in care le punem imediat cand le scoatem din frigider exista riscul sa se taie.Dar nu este nici-o problema,pentru ca isi revine cand adaugam faina.Batem untul cu un mixer timp de 2 minute,adaugam zaharul in doua etape pana il incorporam pe tot.
Adaugam ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare in parte.Dupa ce se incorporeaza bine,atunci putem sa punem urmatorul ou.
Dupa ce am incorporat bine ouale adaugam esenta de vanilie,sarea si amoniu stins cu zeama de lamaie.
Adaugam faina in trei etape nu pe toata o data si amestecam cu mana pana devine un aluat pufos si moale.
Sa avem grije sa nu punem prea multa faina.Pentru incepatori e bine sa o cantariti faina.Eu folosesc faina de la dobrogea,este foarte buna.
Din aluatul obtinut formam bilute intre 3 -5 grame,depinde in ce forma coaceti cojile.Eu am folosit o forma electrica in care imi intra o biluta de 3 grame.Am folosit si o forma din aceea veche de se coce pe focul de la aragaz si imi intra o biluta de 5 grame.
Incingem forma si adaugam bilutele,lasam un minut si le scoatem.
Dupa ce coacem toate bilutele,le curatam atunci sau le putem curata si a doua zi fara nici-o problema.Puteti face compozitia de coji cu 5 zile inainte sa le umplem cu crema.Se pot pastra in cuti speciale de fursecuri.
Am folosit si o forma veche pe care o ungem cu putin ulei prima si a doua tura dupa ce se coc cojile.
Lasam 1 minut jumatate pe o parte,1 minut jumatate pe cealalalta parte.
Ingrediente pentru crema:
-500 ml lapte
-125 grame de faina
-125 grame de unt
-200 grame de zahar pudra
25 grame de cacao
–esenta de rom dupa gust
-160 grame nuca tocata marunt
Pentru pudrat nucile am folosit 200 de grame zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Punem intr-o oala laptele,faina,zaharul pudra si amestecam bine.Adaugam si untul taiat bucati mici si lasam la foc mic pana se topeste tot untul.
Adaugam cacao si lasam sa se ingroase timp de 12 minute din momentul in care punem cacao.Amestecam mereu sa nu se prinda de oala.
Dam deoparte si lasam 5 minute,dupa ce trec cele 5 minute adaugam nucile tocate marunt si esenta de rom.
Amestecam bine si umplem cojile,pe care le lipim cate doua si le dam prin zahar pudra cu aroma de vanilie.
Va iasa in jur de 2 kg de nuci din aceasta compozitie.
Sa aveti spor si pofta 🙂
Cojile de nuci merg umplute cu diferite umpluturi dintre care si crema de caramel pe care le-am facut azi.Am zis sa vad cum sunt in combinatia aceasta si sincer mi-au placut foate mult.Sper sa va placa si voua,o sa va scriu mai jos ingredientele pentru crema.
INGREDIENTE PENRU CREMA DE CARAMEL:
-375 grame de zahar
-750 ml lapte
-2 linguri de apa
-180 grame de faina
-120 grame de unt-margarina 80%grasime
-1 fiola de esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
Caramelizam zaharul impreuna cu cele 2 linguri de apa.Sa avem grije sa nu ardem prea mult zaharul,pentru ca devine amara.Dam focul incet la aragaz cand incorporam faina.Adaugam treptat faina lingura cu lingura,amestecam continuu cu un tel sau cu o lingura de lemn.Amestecam bine pana incorporam toata faina.Adaugam laptele putin cate putin,amestecand continuu cu mare atentie pentru ca se va umfla si va puteti arde.Tinem oala la foc incet si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase,15 minute dureaza pana se ingroase foarte bine.Dupa ce s-a ingrosat,luam crema de pe foc si adaugam esenta cu untul sau margarina taiata cuburi.Amestecam cu un tel sau cu o lingura de lemn,pana incorporam bine margarina.
Se lasa sa se raceasca o jumatate de ora si dupa puteti umple nucile.
Dupa ce le umpleti le lasati peste noapte sa se inmoaie.
A doua zi le pudrati cu 50 de game de zahar pudra cu aroma de vanilie sau le puteti servi si simple,fara sa le mai pudati cu zahar.
V-am pus si o poza cum arata in interior,sunt foarte foarte bune.Va recomand sa le incercati cu incredere,pentru ca o sa va placa cu siguranta.