Cornulete fragede cu iaurt

Daca va plac cornuletele fragede va recomand sa incercati aceasta reteta cu incredere.Sunt foarte fragede si se topesc in gura la cat sunt de bune,le puteti umple cu absolut orice.Aluatul de cornulete se face extrem de rapid si nu necesita ingrediente greu de gasit in comert.

INGREDIENTE:

-430 grame de faina

-200 grame de unt 85%grasime

-70/100 grame de zahar pudra

-3 galbenusuri

-1 lingurita de esenta de vanilie

-140 grame de iaurt gras de 21%grasime

-1 lingurita coaje rasa de lamaie

-1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura avem nevoie de:

– 100 grame de nuci pecan

-200 grame de rahat

Pentru pudrat ne trebuie 200 grame zahar pudra cu aroma de vanilie.

 MOD DE PREPARARE: 

Batem untul 1 minut la robot sau cu un mixer,adaugam sarea si zaharul si mai batem 2 minute la viteza mai mare pana se incorporeaza bine.Adaugam galbenusurile,iaurtul si mai batem un minut.Daca va plac mai dulci puteti sa puneti 100 de grame de zahar, sau daca nu va plac foarte dulci,puteti pune decat 70 de grame.

Adaugam coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie si jumatate din compozitia de faina.Faina e bine sa o punem pe rand in compozitie,conteaza foarte mult tipul de faina pe care o folositi.Cate-o data este nevoie mai mult cu o lingura sau mai putin cu o lingura.

Dupa ce incorporam bine faina,acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru o jumatate de ora(cat timp ele o sa stea la frigider se activeaza iaurtul si o sa creasca foarte frumos in cuptor).

Scoatem aluatul si il impartim in 10 bucati egale,pe care le punem pe un suport drept si le dam la frigider.Le bagam la frigider si le intindem pe rand cate una pana le terminam.Daca le tinem la temperatura camerei se inmoaie aluatul pana le terminam pe toate de intins si e mai greu de lucrat cu el.Este un aluat foarte fraged si se lucreaza mai usor cu el.

Dupa ce le bagam la frigider pregatim tava cu hartie de copt si dam drumul la cuptor,la 170 de grade sa se incinga pana umplem prima tava.Asezam aluatul obtinut pe planul de lucru pudrat cu faina, il intindem intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime si il taiem cu o rotita sau cu un cutit in 8 triunghiuri. Punem in centrul fiecarui triunghi nuca si rahat.Rulam fiecare triunghi dinspre baza spre varf si asezam cornurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Le bagam in cuptorul preincalzit la 170 de grade si le lasam timp de 15-20 de minute.

Trebuie sa arate ca in imaginea de mai jos cand sunt gata.Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra cat sunt fierbinti.Este bine sa le pudram calde cu zahar,pentru ca se prinde mai bine zaharul de ele.

Le servim calde sau reci,sunt bune in ambele variante.

Spor la treaba si sa va fie de bine! 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *