Chiftele cu orez si mozzarella la cuptor

INGREDIENTE:

-80 grame de orez 

-o jumatate de lingurita de patrunjel tocat marunt

-70 grame de mozzarella

-1/2 linguri de pesmet

-o jumatate de lingurita de boia dulce

-1 fir de ceapa verde mai mic

-1 graunte de usturoi

piper 

-1 ou mic

Pentru dat chiftelele ne trebuie 100 grame de pesmet.

MOD DE PREPARARE:

Prima data spalam orezul si il punem la fiert pentru 30 de minute.Dupa ce a fiert orezul il lasam sa se raceasca 30 de minute.Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam bine.

Ne udam palmele cu apa si formam bilute,pe care le presam putin si le dam prin pesmet.Le punem pe o tava cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 35 de minute la 160 de grade.

Dupa ce se rumenesc frumos le scoatem si le servim calde sau reci,sunt la fel de bune.Daca le facem pentru noi,sunt mai bune prajite in ulei si adaugam sare.

Din ingredientele de mai sus va iasa 20 de bucati.

Le-am facut special pentru piticii mei.

Sunt bune pentru copii de la 12 luni in sus,daca le facem pentru noi adaugam sare.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *