Briose pufoase cu afine

Va recomand sa le incercati,sunt foarte bune cu orice fruct.Sunt foarte pufoase si se topesc in gura,nu va mai ramane nimic pentru a doua zi la cat sunt de bune.

INGREDIENTE :

-200 grame de zahar

-150 grame de unt

-4 oua mici sau 3 mari

– 1 lingurita esenta de vanilie

-250 grame de faina

-10 grame de praf de copt

-1 lingurita de coaje rasa de lamaie

-150 grame iaurt gras 10%

-30 grame de zahar vanilat cu aroma de vanilie

-100 ml lapte

-80 grame de afine+20 de pus pe deasupra la sfarsit

MOD DE PREPARARE:

Prima data topim untul sa aiba timp sa se raceasca,cat timp pregatim toate ingredientele.Batem ouale cu zaharul timp de 10 minute.Adaugam untul topit si racit,amestecam 1 minut si adaugam iaurtul gras,laptele,esenta de vanilie,coaja rasa de lamaie.Amestecam bine si adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Dupa ce incorporam bine adaugam si afinele,amestecam si le punem intr-o forma de briose.Cand le punem in forma mai adaugam cateva afine pe deasupra.

Tava cu briose se introduce in cuptorul preincins la 180° C. Briosele se coc 10 minute la 180 C si alte 10-15 minute la 160° C.Va recomand sa nu deschideți cuptorul primele 20 de minute. Este un aluat pretențios în timpul coacerii. 

Cand sunt gata le scoatem pe un platou si le pudram cu zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Sa aveti spor si pofta! 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *