Tort cu ciocolata

Tort-cu-ciocolata02

Tort-cu-ciocolata18

Reteta la blat o gasiti aici .

Reteta de crema de ciocolata neagra,o gasiti aici ,pentru acest tort facem cantitatile pe jumatate.

Reteta de crema de ciocolata alba,o gasiti aici ,pentru acest tort facem cantitatile pe jumatate si nu adaugam cocos ca in reteta.

Pentru sirop avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-300 ml apa

-150 grame zahar

-coaje rasa de lamaie

-1 fiola esenta de rom

Se pune pe foc intr-o craticioara.

Amestecam pana se topeste zaharul.

Se da deoparte pana se raceste.

Mod de preparare:

Inainte sa ne apucam de umplut tortul, punem folie alimentara in forma.

Insiropam prima foaie si intindem prima crema uniform.Tort-cu-ciocolata16

Tort-cu-ciocolata15

Insiropam si a doua foaie,intindem crema uniform.

Tort-cu-ciocolata14

Tort-cu-ciocolata13

Se insiropeaza si ultima foaie,se acopera cu folia bine si se da la frigider pana a doua zi cand il ornam.

Tort-cu-ciocolata12

Tort-cu-ciocolata11

Tort-cu-ciocolata09

Scoatem tortul din forma,indepartam folia de pe tort si il lasam la temperatura camerei pana batem frisca.

Pentru finisat tortul avem nevoie de 300 ml frisca vegetala,batem frisca bine si finisam tortul cu o paleta dreapta.

Tort-cu-ciocolata10

Tort-cu-ciocolata08

Am dat forma pe tort cu una dintre paletele cu zimt din imaginea de jos.

Tort-cu-ciocolata01

Tort-cu-ciocolata07

Tort-cu-ciocolata06

Am topit 2 linguri de nutella si am pus intr-o punga,cu care am dat din jur in prejurul tortului cat am putut de bine.

Tort-cu-ciocolata03

Moatele le-am facut din frisca amestecata cu nutella.

Amestecam 3 linguri de nutella cu 200 ml frisca naturala 32%grasime.

Mai intai batem frisca pana incepe sa se ingroase foarte putin.

Dupa oprim mixerul si adaugam nutella peste frisca si batem incontinuare cu telul pana rezulta o crema cremoasa.

Tort-cu-ciocolata20

Tort-cu-ciocolata02

Se pune crema intr-un pos cu sprit si ornam tortul,eu am pus cirese conifiate si capsuni cu ciocolata.

Tort-cu-ciocolata01

Tort-cu-ciocolata17

Pofta buna si spor la treaba 🙂

 

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *