Reteta la blat o gasiti aici .
Reteta de crema de ciocolata neagra,o gasiti aici ,pentru acest tort facem cantitatile pe jumatate.
Reteta de crema de ciocolata alba,o gasiti aici ,pentru acest tort facem cantitatile pe jumatate si nu adaugam cocos ca in reteta.
Pentru sirop avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-300 ml apa
-150 grame zahar
-coaje rasa de lamaie
-1 fiola esenta de rom
Se pune pe foc intr-o craticioara.
Amestecam pana se topeste zaharul.
Se da deoparte pana se raceste.
Mod de preparare:
Inainte sa ne apucam de umplut tortul, punem folie alimentara in forma.
Insiropam prima foaie si intindem prima crema uniform.
Insiropam si a doua foaie,intindem crema uniform.
Se insiropeaza si ultima foaie,se acopera cu folia bine si se da la frigider pana a doua zi cand il ornam.
Scoatem tortul din forma,indepartam folia de pe tort si il lasam la temperatura camerei pana batem frisca.
Pentru finisat tortul avem nevoie de 300 ml frisca vegetala,batem frisca bine si finisam tortul cu o paleta dreapta.
Am dat forma pe tort cu una dintre paletele cu zimt din imaginea de jos.
Am topit 2 linguri de nutella si am pus intr-o punga,cu care am dat din jur in prejurul tortului cat am putut de bine.
Moatele le-am facut din frisca amestecata cu nutella.
Amestecam 3 linguri de nutella cu 200 ml frisca naturala 32%grasime.
Mai intai batem frisca pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Dupa oprim mixerul si adaugam nutella peste frisca si batem incontinuare cu telul pana rezulta o crema cremoasa.
Se pune crema intr-un pos cu sprit si ornam tortul,eu am pus cirese conifiate si capsuni cu ciocolata.
Pofta buna si spor la treaba 🙂