Crema ganache de ciocolata neagra

 

Ingrediente crema ganache:

-250 ml frisca (32%grăsime)
-250 grame ciocolata neagra 55% cacao

Mod de preparare:

Se pune ciocolata rupta bucăți mici peste frisca.
Se pune pe foc mic și se tine pana la punctul de fierbere.

crema-de-ciocolata09
Se da la o parte de pe foc și se amesteca pana se topeste ciocolata bine.

crema-de-ciocolata08
Se da deoparte pentru 2 ore.

crema-de-ciocolata07

Batem frisca si amestecam cu ganache dupa ce trec cele 2 ore.

Daca ne grabim sa umplem tortul sau prajitura, putem sa bagam in frigider cand e la temperatura camerei si se intareste mai repede.

Ingrediente:

-500 ml frisca (32% grasime)
-5 linguri de zahar pudra

Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.

crema-de-ciocolata06

crema-de-ciocolata05

Oprim mixerul si adaugam ganache de ciocolata.

crema-de-ciocolata04

Batem incontinuare pana rezulta o crema ca in imaginea de jos.

Pentru incepatori, e bine sa batem crema cu un tel,daca bateti cu mixerul se poate taia eu am patit-o fiind incepatoare.

Cu timpul va dati seama cum se face si bateti cu mixerul.

crema-de-ciocolata03

Spor la treaba 🙂

 

 

Share Button

12 thoughts on “Crema ganache de ciocolata neagra

  1. “I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of area. Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this information So i am happy to convey that I have a very good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this site and give it a glance regularly.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *