Ingrediente pentru blat:
-150 grame de faina
-5 grame praf de copt
-5 grame bicarbonat de sodiu
-1 praf de sare
-25 grame cacao
-100 grame zahar
-100 ml lapte
-50 ml cafea
-70 ml ulei
-2 oua
Mod de preparare:
Cacaua se amesteca cu zaharul.
Se adauga cafeaua fierbinte si amestecam bine cu un tel pana devine cremoasa ca in imagine.
Adaugam ouale pe rand,unul cate unul,amestecam bine dupa fiecare pana se incorporeaza fiecare.
Adaugam uleiul,amestecam putin,laptele,sarea si praful de copt,bicarbonatul amestecat cu faina.
Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele.
Punem compozitia intr-o forma patrata de 24-27 cm,tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul timp de 35 de minute la 175 de grade.
Intre timp pregatim sosul de caramel dupa aceasta-reteta
Cand e gata blatul,il scoatem din forma si il punem pe un gratar pana se raceste.
Compozitia de crema de branza o preparam dupa aceasta reteta
Reteta pentru blat nu imi apartine,am preluat-o de pe site-ul-LuckyCake de la prajitura cu banane si sos caramel.
Multumesc Alina pentru reteta,este un blat foarte pufos si potrivit pentru aceasta prajitura.
Cat timp se raceste blatul ne apucam de crema de ciocolata.
Ingrediente crema de ganache de ciocolata alba:
-100 grame ciocolata alba
-100 ml frisca naturala 32% grasime
Mod de preparare:
Se pune frisca peste ciocolata rupta bucati mici.
Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 2 ore.
Crema ganache se amesteca cu 200 ml frisca naturala 32% grasime.
Se bate frisca cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Oprim mixerul si adaugam ganache de ciocolata.
O batem pana devine cremoasa ca in imaginea de mai jos,sa avem grije sa nu batem prea mult,ca se poate taia,fiind frisca naturala este mai pretentioasa.
Avem nevoie de 150 grame nuca prajita pentru umplut si ornat.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua,sa avem grije cand il taiem sa nu se rupa,este foarte moale.
Punem sosul de caramel intr-un cornet facut din hartie de copt.
Prima data punem un strat de sos de caramel si unul de nuci.
Punem crema de branza intr-un pos cu sprit si ornam ca in imaginea de mai jos.
Adaugam nuci, un strat de caramel.
Punem ultima foaie si adaugam un strat de caramel si nuci pe deasupra.
Punem crema de ciocolata intr-un pos cu spit,cu care ornam ca in imaginea de mai jos.
Ornam cu nuci,sos de caramel si razuim ciocolata neagra.
Bagam la frigider peste noapte,a doua zi o portionam si o putem servim.
Pofta buna 😛
Am facut aceasta prajitura de f multe ori.Este exceptionala.
Bună.Ma bucur că îți place, este printre preferatele mele.