INGREDIENTE:
-200 grame zahar
-70 grame amidon de porumb
-300 grame unt
-o pastaie de vanilie
-60 grame faina
-600 ml lapte
-6 galbenusuri de la ouă mari
MOD DE PREPARARE:
Punem galbenusurile intr-un vas.
Adaugam amidonul peste galbenusuri,amestecam cu o paleta pana il incorporam bine.
Amestecam bine pana se incorporeaza tot amidonul.
Adaugam faina peste lapte,batem cu un tel pana se incorporeaza toata faina.
Inainte sa adaugam laptele peste galbenusuri il stricuram(in caz ca mai raman cocoloase).
Amestecam bine cu un tel compozitia,pana incorporam tot laptele cu faina.
Adaugam zaharul si amestecam 1 minut compozitia.
Pastaia de vanilie se aseaza pe o suprafata curata,sau pe o farfurie curata.Cu un cutit cu varf,bine ascutit, se despica in jumatate de-a lungul pastaii.
Traceti cu lama cutitului si adunati bine toate bobitele de vanilie.
Le punem peste crema cu tot cu pastaie (pastaia o tinem in oala pana incepe sa fiarba crema,apoi o scoatem si o aruncam).
Punem crema pe foc si amestecam continuu,focul trebuie sa fie foarte mic.
Cand incepe sa se ingroase crema o mai tinem sa fiarba 2 ,3 minute.
Tornam crema intr-un bol curat,punem folie peste si lasam sa se raceasca. Sa avem grije cand punem folia sa nu ramana aer intre crema si folie pentru ca se formeaza apa.
Dupa ce se raceste bine crema indepartam folia.
Undeva la 6 ore trebuie ținută la temperatura camerei sau peste noapte.
Batem untul bine cu un mixer,untul trebuie scos cu 3-4 ore inainte sa ne apucam de crema.Crema si untul trebuie sa aiba aceasi temperatura cand le incorporam).
Incorporam treptat crema de vanilie peste untul bătut spumă,pana rezulta o crema pufoasa si delicioasa.
Aceasta crema este foarte buna pentru eclere,prajituri si torturi.
Spor la treaba si pofta buna! 🙂