Crema de vanilie

Crema-de-vanilie01

INGREDIENTE:

-200 grame zahar 

-70 grame amidon de porumb

-300 grame unt

-o pastaie de vanilie

-60 grame faina

-600 ml lapte

-6 galbenusuri de la ouă mari 

MOD DE PREPARARE:

Punem galbenusurile intr-un vas.

Crema-de-vanilie37

Adaugam amidonul peste galbenusuri,amestecam cu o paleta pana il incorporam bine.

Crema-de-vanilie36

Crema-de-vanilie35

Amestecam bine pana se incorporeaza tot amidonul.

Crema-de-vanilie34

Crema-de-vanilie33

Adaugam faina peste lapte,batem cu un tel pana se incorporeaza toata faina.

Crema-de-vanilie32

Crema-de-vanilie30

Crema-de-vanilie29

Inainte sa adaugam laptele peste galbenusuri il stricuram(in caz ca mai raman cocoloase).

Amestecam bine cu un tel compozitia,pana incorporam tot laptele cu faina.

Crema-de-vanilie28

Crema-de-vanilie27

Crema-de-vanilie26

Adaugam zaharul  si amestecam 1 minut compozitia.

Crema-de-vanilie25

Crema-de-vanilie24

Pastaia de vanilie se aseaza pe o suprafata curata,sau pe o farfurie curata.Cu un cutit cu varf,bine ascutit, se despica in jumatate de-a lungul pastaii.

Crema-de-vanilie23

Traceti cu lama cutitului si adunati bine toate bobitele de vanilie.

Crema-de-vanilie22

Crema-de-vanilie21

Le punem peste crema cu tot cu pastaie (pastaia o tinem in oala pana incepe sa fiarba crema,apoi o scoatem si o aruncam).

Crema-de-vanilie20

Punem crema pe foc si amestecam continuu,focul trebuie sa fie foarte mic.

Crema-de-vanilie19

Cand incepe sa se ingroase crema o mai tinem sa fiarba 2 ,3 minute.

Crema-de-vanilie17

Tornam crema intr-un bol curat,punem folie peste si lasam sa se raceasca. Sa avem grije cand punem folia sa nu ramana aer intre crema si folie pentru ca se formeaza apa.

Crema-de-vanilie16

Crema-de-vanilie15

Dupa ce se raceste bine crema indepartam folia.

Undeva la 6 ore trebuie ținută la temperatura camerei sau peste noapte.

Crema-de-vanilie14

Batem untul bine cu un mixer,untul trebuie scos cu 3-4  ore inainte sa ne apucam de crema.Crema si untul trebuie sa aiba aceasi temperatura cand le incorporam).

Crema-de-vanilie13

Crema-de-vanilie12

Incorporam treptat crema de vanilie peste untul bătut spumă,pana rezulta o crema pufoasa si delicioasa.

Crema-de-vanilie11

Crema-de-vanilie10

Crema-de-vanilie09

Crema-de-vanilie08

Crema-de-vanilie07

Crema-de-vanilie06

Aceasta crema este foarte buna pentru eclere,prajituri si torturi.

Crema-de-vanilie03

Spor la treaba si pofta buna! 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *