Prajitura de Dragobete

Ingrediente pentru blat:

-100 grame zahar

-15 grame cacao de calitate

-10 grame  de praf de copt

-100 grame de iaurt 8% grasime

-100 grame de nuca pecan

-90 grame de faina

-30 grame de ulei

-1 praf de sare

-2 oua

Ingrediente pentru crema ganache:

-120 ml frisca naturala 30% grasime

-150 grame ciocolata alba

Dupa ce pregatim ganache de ciocolata amestecam cu:

-300 ml frisca naturala 30%grasime

-2 lingurite de zahar pudra

-2 linguri de nuca de cocos

Pentru ornat si decorat prajitura avem nevoie de:

-200 ml frisca naturala 30%grasime

-2 lingurite de zahar pudra

Pentru nuca caramelizata avem nevoie de:

-80 grame de zahar

-50 grame de nuca

Mod de preparare:

Inainte sa ne apucam de blat pregatim forma in care coacem blatul.Tapetam cu hartie de copt o forma de 20 de cm,eu am folosit o forma de inima.

Batem ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 5 minute.

Adaugam uleiul,iaurtul si batem cu mixerul un minut.

Faina o cernem impreuna cu cacao si amestecam cu praful de copt.Adaugam nucile pecan tocate foarte marunt,faina cu cacao si praful de copt.Incorporam ingredientele bine si punem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul preancalzit la 150 de grade timp de 15 minute.Dupa ce trec cele 15 minute crestem temperatura la 180 de grade timp de 20 de minute(introduceti o scobitoare si daca nu se lipeste nimic inseamana ca blatul este facut).

Cand blatul este gata se scoate din forma si se lasa pe un gratar sa se raceasca timp de 3-4 ore.

Intre timp cat se raceste blatul de prajitura ne putem apuca de ganache.Punem ciocolata rupta bucati peste frisca si tinem pe foc pana la punctul de fierbere.

Dam deoparte si amestecam pana se topeste toata ciocolata.Punem intr-un bol si dam la frigider pentru 2 ore.

Asa trebuie sa arate ciocolata dupa doua ore.

Blatul dupa ce se raceste se taie foarte putin din partea de sus cu un cutit.

Batem frisca impreuna cu zaharul timp de 3 minute cat sa se ingroase foarte putin.Daca o bateti prea mult,se intareste foarte repede cand adaugati ganache.Fiind rece se intareste foarte repede si nu mai apuca sa se incorporeze toata ciocolata.

Adaugam ganache si nuca de cocos.

Incorporam bine pana rezulta o crema foarte pufoasa si cremoasa.

Punem blatul de prajitura in forma tapetata pe laterale cu folie alimentara.

Adaugam crema si o intindem uniform cu o lingura si dupa mai nivelam cu o paleta dreapta.

Acoperim cu folie si dam la frigider pentru 3-4 ore.

Caramelizam zaharul intr-o cratita si adaugam nucile pe care le amestecam bine.Le punem pe o hartie de copt unsa cu ulei,pentru o jumatate de ora cat se intaresc si le maruntiti cu un facalet sau merdenea.

Batem frisca cu zaharul timp de 3-4 minute,depinde de viteza care o folositi la mixer,pana se ingroase si arata ca in imaginea de mai jos.

Punem intr-un pos cu sprit si ornam prajitura.

Adaugam si nuca caramelizata in mijloc.Eu m-am mai jucat si cu zahar din care am facut cateva forme de inima.

Este o prajitura foarte buna pentru ca are un blat umed cu nuca,ciocolata cu nuca de cocos si nuca caramelizata.Combinatia perfect pentru un desert delcios.

Spor la treaba si pofta buna.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *