Ingrediente:
-150 grame zahar pudra
-1 fiola esenta de vanilie
-320 grame de faina+30 grame pentru pudrat blatul de lucru
-un varf de sare
-300 grame de unt
-3 galbenusuri
Pentru ornat avem nevoie de:
-100 grame ciocolata neagra 55% cacao
-100 grame ciocolata alba
Cand topim ciocolata adaugam la fiecare in parte cate 2 linguri de ulei.
–colorant rosu alimentar
Mod de preparare:
Batem untul cu zaharul cu un mixer timp de 3 minute,pana se incorporeaza tot zaharul.
Adaugam esenta,sarea si galbenusurile,incorporam galbenusurile si adaugam jumatate din faina cernuta.
Incorporam bine faina.
Scoatem mixerul si amestecam restul de faina cu mana.
Dupa ce am incorporat bine faina,invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 30 de minute cat sa se intareasca foarte putin.
Scoatem de la frigider si o intindem pe masa de lucru pudrata cu putina faina.
Aluatul este foarte fraget si trebuie lucrat mai repede,pentru ca se inmoaie foarte repede din cauza untului.
Decupam cu o forma si punem in tava tapetata cu hartie de copt,Daca nu puneti faina suficienta se lipeste de masa si se deformeaza forma cand o luati cu mana.
In cazul in care unele se lipesc,puteti sa bagati lama unui cutit si sa luati forma foarte usor.
Eu am folosit diferite forme, puteti sa decupati cu ce forme aveti prin casa.
Dupa ce ati decupat toti biscuiti,ii puneti in tava si dati la frigider pentru maxim 15 minute fiecare tava.Mie mi-au iesit 6 tavi,sa aveti grije sa lasati suficient spatiu intre ei,sa nu existe riscul sa se lipeasca.
Introducem biscuiti in cuptorul preancalzit la 160 grade pe ventilatie timp de 7 minute.Dupa ce trec cele 7 minute,dam cuptorul la 180 de grade pentru inca 7 minute.
Sa avem grije sa nu ii ardem,se fac foarte repede si trebuie stat pe langa ei,culoarea trebuie sa fie ca in imaginea de mai jos.
Dupa ce sau copt ii mai lasati 5 minute in tava si ii puteti strange.
Din aceasta compozitie va iasa 130 de bucati pe care ii lipim cate doua bucati cu ciocolata.
Dupa ce sau copt toti biscuiti,topim ciocolata neagra.Dupa ce se raceste la temperatura camerei, se pune intr-un pos de unica folosinta si se orneaza biscuiti.
Prima data punem putina ciocolata sa ii putem lipi cate doua bucati.
Dupa ce ii lipim cate doua bucati umplem golul de inima din mijloc cu ciocolata.
Topim si ciocolata alba,pe care o impartim in doua(dupa ce se raceste se pune in pos,sa avem grije sa nu o punem calda).O parte o lasam alba sa decoram si sa ornam biscuiti, pe care o punem intr-un pos de unica folosinta.
Jumatate o coloram cu colorant(cand adaugam colorantul sa nu fie calda ciocolata).
O punem intr-un pos si umplem biscuiti,cum am procedat cu ciocolata a neagra mai sus in imagine.
Dupa ce ii umplem si ii decoram ii lasam sa se raceasca ciocolata bine si ii putem servi.Ii mai puteti baga la frigider pentru 5 minute,sa se intareasca mai repede.
Sunt foarte aromati si frageti,se topesc in gura.
Sa aveti pofta si spor la treaba merita incercati. 🙂 🙂 🙂