Melcisori cu cascaval si salam

Va recomand sa le incercati sunt la fel de bune si reci si calde. 

INGREDIENTE ALUAT:

-350 grame de faina

-150 ml de lapte

-5 grame drojdie uscata sau 15 grame proaspata

-1 lingurita de zahar pentru maia

-30 ml de ulei

-1 varf de cutit de sare

-50 ml apa /lapte pentru maia

Pentru dat pe deasupra la melcisori avem nevoie de:
mac
susan
-1 galbenus
-2 linguri de lapte

Pentru umplutura avem nevoie de:

-200 grame de cascaval taiat bucati mici si subtiri,ca in imagine

-200 grame salam sau sunca 

MOD DE PREPARARE:

Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc unde se pune drojdia, zahărul şi 50 ml apă.Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 5/10 minute.Apoi se adaugă sarea, laptele, câte puţin din ulei.Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.

Aluatul format se lasă la crescut pentru o oră, la loc călduţ.Acoperim cu un prosop sau cu folie de bucatarie,sa ferim de curent.

Impatim aluatul in doua si intindem pe rand cu o merdenea.

Taiem cu un cutit lateralele drepte si dupa taiem ca in imaginea de mai jos.

Bucatile de cascaval si de salam e bine sa fie taiate foarte subtiri.Pentru ca daca sunt taiate mai groase se ruleaza mai greu si iasa si urat ca aspect.

Rulam incet ca sa nu cada cascavalul cu salamul.

Dupa ce rulam strans lipim bine cu degetele capetele,sa nu se desfaca.

Lasam sa creasca 10 minute si dupa dam cu galbenusul,pe care il amestecam bine cu laptele.Ungem fiecare bucata in parte si presaram pe deasupra mac cu susan.Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute.Dupa scadem temperatura la 160 de grade si mai lasam 20 de minute.

Cand sunt frumos rumenite ca in imagine sunt gata.

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *