Blat umed

Inainte sa ne apucam de blat pregatim forma in care coacem blatul.Tapetam cu hartie de copt o forma de 20 de cm,eu am folosit o forma de inima.

Ingrediente:

-150 grame de iaurt 8%grasime

-130 grame de zahar

-15 grame de praf de copt

-25 grame cacao de calitate

-130 grame de faina

-60 ml de ulei

-1 praf de sare

3 oua

Mod de preparare:

Batem ouale impreuna cu zaharul timp de 5 minute.

Adaugam uleiul,iaurtul si batem cu mixerul un minut.

Faina o cernem impreuna cu cacao si amestecam cu praful de copt,

Adaugam faina cu cacao si praful de copt,incorporam ingredientele bine si punem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt.

 

Introducem tava in cuptorul preancalzit la 150 de grade timp de 15 minute.Dupa ce trec cele 15 minute crestem temperatura la 180 de grade timp de 30 de minute(introduceti o scobitoare si daca nu se lipeste nimic inseamana ca este facut blatul).

Cand blatul este gata se scoate din forma si se lasa pe un gratar sa se raceasca timp de 3-4 ore.

Blatul se poate face cu 3-4 ore inainte sa il umpleti,sau cu o zi inainte.Dupa ce se raceste se poate acoperi bine cu folie alimentara si se pastreaza bine timp de 2-3 zile.

Este un blat foarte pufos si nu necesita insiropare.

Spor la treaba ­čÖé

Share Button

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *