Ingrediente:
Pentru blat:
-100 grame ciocolata 52%cacao
-70 ml lapte
-195 grame oua(5 oua micute)
-120 grame faina
-25 grame cacao
-90 grame zahar
-1 lingurita praf de copt
-1 fiola de esenta de rom
-50 ml ulei
-1 lingura ulei
Mod de preparare:
Prima data pregatim ciocolata, sa aiba timp,sa se raceasca cat timp pregatim compozitia de blat.
Topim ciocolata cu o lingura de ulei si o punem deoparte sa se raceasca.
Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste bine,cu un tel sau cu un mixer.
Adaugam uleiul si amestecam 1 minut.
Adaugam laptele,faina cernuta si amestecata cu cacao si praful de copt.
Adaugam ciocolata,esenta de rom si amestecam bine.
Tornam compozitia de blat intr-o forma tapetata cu hartie de copt de 22 cm.
Bagam blatul la cuptor la 170 de grade timp de 50 minute.
Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 2 ore.
Intre timp pregatim ganache de ciocolata neagra.
Ingrediente ganache de ciocolata neagra:
-250 ml frisca naturala 32%grasime sau merge si de la 18%grasime in sus
-250 grame ciocolata neagra 52%cacao
Mod de preparare:
Se pune ciocolata rupta bucati mici peste frisca.
Se pune pe foc mic si se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 2 ore.
Dupa ce se raceste blatul il taiem in trei parti egale.
Ingrediente crema de ciocolata:
-500 ml frisca naturala 32% grasime
-5 linguri de zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul pudra,cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Adaugam ganache de ciocolata si amestecam incet cu un tel,pana se omogenizeaza compozitia si rezulta o crema pufoasa.
Sirop :
-200 ml apa
-100 grame zahar
-coaje rasa de lămâie
-jumatate de fiola de esenta de rom
Se pune pe foc într-o craticioara.
Amestecăm pana se topeste zaharul.
Se da deoparte pana se răcește.
Prima data punem folie de plastic in forma,in care umplem tortul.
Insiropam prima foaie,adaugam jumatate din crema si o intindem bine.
Insiropam a doua foaie,adaugam restul de crema si intindem bine.
Insiropam ultima foaie,acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana a doua zi.
Tortul este recomandat sa il scoatem cu o ora inainte din forma si lasat la temperatura camerei.
Altfel ciocolata se intareste foarte repede si nu are timp sa curga uniform.
Prima data,dam folia de pe tort si il lasam la temperatura camerei,cat timp pregatim glazura.
Pentru glazura am folosit ganche de ciocolata.
Avem nevoie de:
-200 ml frisca 32%grasime sau merge si de la 18%grasime in sus
-150 grame ciocolata neagra 52% cacao
Mod de preparare:
Se pune frisca peste ciocolata rupta bucati mici.
Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc si se amesteca pana se topeste bine ciocolata.
Dam deoparte pentru 20 de minute.
Punem ciocolata deasupra si intindem cu o paleta cat putem de drept si cu o alta paleta cu zimt dam forma pe margine.
Ornam cu ciocolata alba pe magine si cu capsuni.
Pofta buna si spor la treaba 🙂