Ingrediente:
-500 grame aripi de pui si pulpe
-1 kg de cartofi
-2 morcovi
-1 ardei gras
-1 linguriţă de boia
– piper
– sare
– oregano
– busuioc
– pătrunjel
– ulei
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se taie rondele, după care se lasă puţin în apă ca să iasă amidonul din ei.
Morcovii se curăţă şi ei şi se taie rondele, ardeiul se taie bucăţi mai mari,mai mici cum doreste fiecare.
Carnea spălată bine se pune într-un vas mai mare adaugam peste , cartofii, morcovii, ardeiul.
Se presară condimentele, se amestecă bine.
Punem intr-o tava si adaugam ulei peste cat sa treaca de jumatatea tavi.
Tava se introduce la cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute, la 180 de grade.
Când încep să se rumeneasca, scoatem tava şi scurgem excesul de ulei, lăsând doar puţin pe fundul tăvii astfel încât să nu se lipească.
Se mai lasă tava la cuptor pentru 10 minute, iar când sunt gata, scoatem tava şi presăram partunjel tocat mărunt.
Spor la treaba 🙂