Prajitura cu nuca si caramel

DSC02671

DSC02689

DSC02699

Ingrediente:

Pentru 8 porti:

– 2 oua

– 1 lingurita coaje rasa de lamaie

– 60 grame zahar

– 25 grame cacao

– jumatate de fiola esenta de rom

– 40 ml ulei

– 90 grame de faina (+1 lingura depinde de calitatea fainii)

– 80 grame nuca prajita

– 1 lingurita praf de copt

– 60 ml lapte

Mod de preparare:

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste bine zaharul,cu un tel sau cu un mixer.

DSC02465

DSC02473

DSC02476

Apoi adaugam uleiul si amestecam 1 minute.

DSC02481

Adaugam laptele,esenta,coaja rasa de lamaie,faina cernuta si amestecata cu cacao si praful de copt.

.DSC02495

DSC02485

DSC02489

DSC02496

Amestecam bine toate ingredientele si tornam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 19 cm.

DSC02501

DSC02504

DSC02508

Bagam blatul la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 minute.

DSC02528

Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 2 ore.

Intre timp cat se raceste blatul pregatim sosul de caramel dupa aceasta-reteta

Intre timp ce se raceste sosul,prajim si nucile.

DSC02531

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua.

DSC02578

Pregatim crema de branza cu mascarpone si frisca.

Ingrediente:

-300 ml frisca 32%grasime

-250 grame mascarpone

-180 grame  branza philadelphia

– 4 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Scoatem cu doua ore inainte sa ne apucam de crema( mascarpone cu crema de branza philadelphia).

Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.

DSC02582

DSC02585

DSC02586
Oprim mixerul si continuam cu telul sa amestecam compozitia de branza philadelphia cu  mascarpone.

DSC02589

DSC02591

Punem crema intr-un pos cu sprit.

DSC02594

DSC02600

Caramelul il punem intr-un cornet facut din hartie de copt.

DSC02596

Punem prima foaie de blat pe o farfurie si intepam cu o furculita blatul,ca sa patrunda sosul de caramel in blat.

DSC02629

Punem un strat de caramel si presaram cu nuci.

DSC02634

DSC02640

DSC02642

Ornam cu crema, ca in imaginea de jos.

DSC02644

Mai adaugam cateva nuci,un strat subtire de caramel si punem a doua foaie.

DSC02647

DSC02648

DSC02650

Adaugam restul de crema si decoram cu nuca si sos de caramel.

DSC02656

DSC02665

DSC02660

Se baga la frigider pentru 2-3 ore.

O prajitura foarte foarte buna, ti se topeste in gura la cat e de buna,nu te mai opresti din mancat.

Spor la treaba 🙂 😛 🙂

 

 

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *