Ingrediente:
Pentru 8 porti:
– 2 oua
– 1 lingurita coaje rasa de lamaie
– 60 grame zahar
– 25 grame cacao
– jumatate de fiola esenta de rom
– 40 ml ulei
– 90 grame de faina (+1 lingura depinde de calitatea fainii)
– 80 grame nuca prajita
– 1 lingurita praf de copt
– 60 ml lapte
Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste bine zaharul,cu un tel sau cu un mixer.
Apoi adaugam uleiul si amestecam 1 minute.
Adaugam laptele,esenta,coaja rasa de lamaie,faina cernuta si amestecata cu cacao si praful de copt.
.
Amestecam bine toate ingredientele si tornam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 19 cm.
Bagam blatul la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 minute.
Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 2 ore.
Intre timp cat se raceste blatul pregatim sosul de caramel dupa aceasta-reteta
Intre timp ce se raceste sosul,prajim si nucile.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua.
Pregatim crema de branza cu mascarpone si frisca.
Ingrediente:
-300 ml frisca 32%grasime
-250 grame mascarpone
-180 grame branza philadelphia
– 4 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Scoatem cu doua ore inainte sa ne apucam de crema( mascarpone cu crema de branza philadelphia).
Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Oprim mixerul si continuam cu telul sa amestecam compozitia de branza philadelphia cu mascarpone.
Punem crema intr-un pos cu sprit.
Caramelul il punem intr-un cornet facut din hartie de copt.
Punem prima foaie de blat pe o farfurie si intepam cu o furculita blatul,ca sa patrunda sosul de caramel in blat.
Punem un strat de caramel si presaram cu nuci.
Ornam cu crema, ca in imaginea de jos.
Mai adaugam cateva nuci,un strat subtire de caramel si punem a doua foaie.
Adaugam restul de crema si decoram cu nuca si sos de caramel.
Se baga la frigider pentru 2-3 ore.
O prajitura foarte foarte buna, ti se topeste in gura la cat e de buna,nu te mai opresti din mancat.
Spor la treaba 🙂 😛 🙂