Prajitura cu nuca si caramel

DSC02671

DSC02689

DSC02699

Ingrediente:

Pentru 8 porti:

– 2 oua

– 1 lingurita coaje rasa de lamaie

– 60 grame zahar

– 25 grame cacao

– jumatate de fiola esenta de rom

– 40 ml ulei

– 90 grame de faina (+1 lingura depinde de calitatea fainii)

– 80 grame nuca prajita

– 1 lingurita praf de copt

– 60 ml lapte

Mod de preparare:

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste bine zaharul,cu un tel sau cu un mixer.

DSC02465

DSC02473

DSC02476

Apoi adaugam uleiul si amestecam 1 minute.

DSC02481

Adaugam laptele,esenta,coaja rasa de lamaie,faina cernuta si amestecata cu cacao si praful de copt.

.DSC02495

DSC02485

DSC02489

DSC02496

Amestecam bine toate ingredientele si tornam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 19 cm.

DSC02501

DSC02504

DSC02508

Bagam blatul la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 minute.

DSC02528

Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 2 ore.

Intre timp cat se raceste blatul pregatim sosul de caramel dupa aceasta-reteta

Intre timp ce se raceste sosul,prajim si nucile.

DSC02531

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua.

DSC02578

Pregatim crema de branza cu mascarpone si frisca.

Ingrediente:

-300 ml frisca 32%grasime

-250 grame mascarpone

-180 grame  branza philadelphia

– 4 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Scoatem cu doua ore inainte sa ne apucam de crema( mascarpone cu crema de branza philadelphia).

Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.

DSC02582

DSC02585

DSC02586
Oprim mixerul si continuam cu telul sa amestecam compozitia de branza philadelphia cu  mascarpone.

DSC02589

DSC02591

Punem crema intr-un pos cu sprit.

DSC02594

DSC02600

Caramelul il punem intr-un cornet facut din hartie de copt.

DSC02596

Punem prima foaie de blat pe o farfurie si intepam cu o furculita blatul,ca sa patrunda sosul de caramel in blat.

DSC02629

Punem un strat de caramel si presaram cu nuci.

DSC02634

DSC02640

DSC02642

Ornam cu crema, ca in imaginea de jos.

DSC02644

Mai adaugam cateva nuci,un strat subtire de caramel si punem a doua foaie.

DSC02647

DSC02648

DSC02650

Adaugam restul de crema si decoram cu nuca si sos de caramel.

DSC02656

DSC02665

DSC02660

Se baga la frigider pentru 2-3 ore.

O prajitura foarte foarte buna, ti se topeste in gura la cat e de buna,nu te mai opresti din mancat.

Spor la treaba 🙂 😛 🙂

 

 

 

Share Button

6 thoughts on “Prajitura cu nuca si caramel

  1. Faina reteta! Recomand ca mascarponele si crema de branza philadelphia sa se scoata direct din frigider cand incepeti sa lucrati cu ele si sa le amestecati cu frisca batuta tare, altfel crema iasa destul de moale si nu isi pastreaza forma pana la asamblarea tortului, curge in toate partile si arata urat.

    1. In cazul in care folositi o frisca vegetala este posibil sa se intample cum spuneti.Dar daca folositi o frisca naturala de max 30% grasime trebuie sa va iese ca ce-a din reteta.Eu folosesc numai frisca naturala si o cumpar din lidl,din anglia si sincer este ce-a mai buna.Si in legatura cu mascarpone si branza philadelphia tot timpul cand facem o prajitura se scot din frigider inainte cu 2 ore sa facem prajitura.O singura data am scos din frigider si am bagat in crema si nici nu am apucat sa o incorporez bine pentru ,ca mi-sa intarit imediat si sa intamplat asa pentru ca este foarte gras si frisca la fel.Dar in cazul in care folositi o frisca vegetala este posibil sa va ajute sa se intareasca mai repede ca este mai gras decat frisca.Dumneavoastra faceti cum puteti si cu ce aveti ,eu cum fac asa scriu si reteta de aceea cate-o data pun si poze cu ingredientele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *