Ingrediente:
-4 kg cartofi
-1.750 kg de piept de pui
-14 bucati de staniol pentru invelit shaorma
-1 lingurita sare pentru piept
-20 ml otet pentru salata de varza
-1 lingurita sare pentru cartofi
-1 lingurita boia dulce
-1 varf de cutit piper
-1 litru de ulei
-1 castravete
-2 rosii
-3 verze mici
-1 ceapa
-maioneza
-ketchup
Mod de preparare:
Tocam pieptul marunt si adaugam peste sarea,boiaua dulce si piperul.
Amestecam bine si acoperim cu folie,dam la frigider timp de 30 de minute.
Intre timp curatam cartofi si ii taiem pai,ii lasam in apa sa iese amidonul din ei.
Intre timp ce sta carnea la frigider si cartofi in apa,ne apucam de lipii,reteta o gasiti-aici.
Scurgem cartofi bine de apa si ii prajim in ulei curat,ii scoatem pe servetel de bucatarie sa absoarba bine uleiul.
Ii punem intr-un bol si ii saram.
In uleiul in care prajim cartofi,prajim si pieptul,il scoatem pe servetel sa absoarba uleiul bine si il punem intr-un bol.
Tocam varza marunt,adaugam sarea,uleiul,otetul si amestecam bine.
Tocam după placul fiecăruia, castraveți,roșiile și ceapa.
Invelim shaorma dupa gustul fiecaruia.
Eu am procedat ca in imaginile de jos.
Iasă foarte buna facuta în casă,nu se compara cu ce-a cumparata.
Pofta buna 🙂