Shaorma de casa

12525664_1032607293470323_5436722239986200511_o

Ingrediente:

-4 kg cartofi

-1.750 kg de piept de pui

-14 bucati de staniol pentru invelit shaorma

-1 lingurita sare pentru piept

-20 ml otet pentru salata de varza

-1 lingurita sare pentru cartofi

-1 lingurita boia dulce

-1 varf de cutit piper

-1 litru de ulei 

-1 castravete

-2 rosii

-3 verze mici

-1 ceapa

-maioneza

-ketchup

 

Mod de preparare:

Tocam pieptul marunt si adaugam peste sarea,boiaua dulce si piperul.

Amestecam bine si acoperim cu folie,dam la frigider timp de 30 de minute.

DSC03566

DSC03416

 

DSC03417

DSC03421

Intre timp curatam cartofi si ii taiem pai,ii lasam in apa sa iese amidonul din ei.

Intre timp ce sta carnea la frigider si cartofi in apa,ne apucam de lipii,reteta o gasiti-aici.

DSC03520

Scurgem cartofi bine de apa si ii prajim in ulei curat,ii scoatem pe servetel de bucatarie sa absoarba bine uleiul.

DSC03522

DSC03525

Ii punem intr-un bol si ii saram.

DSC03528

In uleiul in care prajim cartofi,prajim si pieptul,il scoatem pe servetel sa absoarba uleiul bine si il punem intr-un bol.

DSC03563

Tocam varza marunt,adaugam sarea,uleiul,otetul si amestecam bine.

DSC03570

Tocam după placul fiecăruia, castraveți,roșiile și ceapa.

DSC03577

Invelim shaorma dupa gustul fiecaruia.

Eu am procedat ca in imaginile de jos.

DSC03576

DSC03581

DSC03583

DSC03584

DSC03585

DSC03587

DSC03590

DSC03591

DSC03595

DSC03598

Iasă foarte buna facuta în casă,nu se compara cu ce-a cumparata.

Pofta buna 🙂

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *