INGREDIENTE:
-500 ml apa fierbinte
-1050 grame de faina
-1 lingurita mica de sare
-15 grame de praf de copt
-300 grame unt
MOD DE PREPARARE:
Adaugam untul peste faina cernuta si incorporam untul cu mainile.
Adaugam praful de copt cu sarea in mijloc si apa fierbinte.Amestecam cu o lingura de lemn,pana incorporm bine toata faina (apa o punem treptat nu toata odata).
Daca mai este nevoie,se mai adauga 1-2 linguri de apa sau de faina,in functie de gradul de umiditate al fainii..Dupa ce incorporam bine faina,scoatem aluatul din bol si mai framantam cateva minute.Acoperim cu folie si lasam 20 de minute sa se odihneasca.
Dupa luam cate-o bucata din aluat de 180 de grame si o intindem foarte subtire.
Cand intindem aluatul foarte subtire,punem o farfurie peste aluat,iar cu o rola de patiserie taiem aluatul si ii dam o forma rotunda.
Incingem o tigaie la foc mic,in care coacem lipia,cand incep sa se formeze bule,intoarcem lipia si mai lasam cateva secunde.Sa avem grije sa nu le coacem prea mult,pentru ca se intaresc repede.
Din aceasta compozitie va iasa in jur de 14 lipii de 26 de cm.
M-am inspirat din aceasta-reteta
Pofta buna si spor la treaba! 🙂