Tort cu Thomas

DSC02267

DSC02251

Acest tort a fost o provocare pentru mine. 🙂

L-am facut special pentru ziua baiatul meu.

Ingrediente:

Blat-pentru reteta click aici

Pentru aceest tort am facut de doua ori compozitia de blat si l-am taiat in 2 bucati fiecare blat.

Mi-au iesit 4 foi mai groase din care folosim decat 3.

Din compozitia de blat care mai ramane puteti sa faceti bomboane cu ciocolata dupa aceasta-reteta 

Sirop :

-800 ml apa
-400 grame zahar
-Coaje rasa de la o lămâie
-2 fiola de esenta de rom

Se pune pe foc într-o craticioara.
Amestecăm pana se topeste zaharul.
Se da deoparte pana se răcește.

Daca nu va plac cojile de la lamaie, puteti sa strecurati siropul inainte sa insiopati foiile.

DSC09595

Prima  crema am facut-o dupa aceasta-reteta

Ingrediente pentru a doua crema:

-400 ml frisca (32% grasime)
-4 linguri zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul cat sa fie cremoasa ca in imaginea de
jos.

.DSC02019

12496392_1502908023346897_7694346436480846790_o

Inainte sa ne apucam de umplut tortul, punem folie alimentara in forma.

Eu am folosit o forma care nu se desface.

DSC01141

DSC02004

Insiropam prima foaie,se pune primul strat de crema.

Intindem uniform crema.

DSC02006

DSC02009

Insiropam si a doua foaie si punem al doilea strat de crema.

Intindem uniform crema.

DSC02022

Se insiropeaza si ultima foaie se acopera cu folie si se dă la frigider până a două zi.

DSC02030

Prima data dam folia la o parte de pe tort.

Si cu un carton special pentru torturi,pe care il punem deasupra tavi,ca in imaginea de jos

.DSC01412

Intoarcem tava cu fundul in sus.

DSC01413

Si ridicam usor tava din ambele parti.

DSC01414

Dam deoparte folia de pe tort.

DSC02106

DSC02113

Ingrediente pentru finisat tortul,inainte sa punem pasta de icing.

-300 ml frisca (32%grasime)
-3 linguri de zahar pudra

Se bate frisca cu zaharul pudra,cat sa fie cremoasa.
Am finisat tortul cu frisca din jur imprejur.
Intindem un strat foarte subtire,cat sa se lipeasca pasta de zahar,martipanul,sau cu ce preferati sa il imbracati.
Eu l-am imbracat in pasta de zahar icing.

 

DSC02257

12719179_1075171669213885_7113404011317781736_o

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *