Acest tort a fost o provocare pentru mine. 🙂
L-am facut special pentru ziua baiatul meu.
Ingrediente:
Pentru aceest tort am facut de doua ori compozitia de blat si l-am taiat in 2 bucati fiecare blat.
Mi-au iesit 4 foi mai groase din care folosim decat 3.
Din compozitia de blat care mai ramane puteti sa faceti bomboane cu ciocolata dupa aceasta-reteta
Sirop :
-800 ml apa
-400 grame zahar
-Coaje rasa de la o lămâie
-2 fiola de esenta de rom
Se pune pe foc într-o craticioara.
Amestecăm pana se topeste zaharul.
Se da deoparte pana se răcește.
Daca nu va plac cojile de la lamaie, puteti sa strecurati siropul inainte sa insiopati foiile.
Prima crema am facut-o dupa aceasta-reteta
Ingrediente pentru a doua crema:
-400 ml frisca (32% grasime)
-4 linguri zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul cat sa fie cremoasa ca in imaginea de jos.
.
Inainte sa ne apucam de umplut tortul, punem folie alimentara in forma.
Eu am folosit o forma care nu se desface.
Insiropam prima foaie,se pune primul strat de crema.
Intindem uniform crema.
Insiropam si a doua foaie si punem al doilea strat de crema.
Intindem uniform crema.
Se insiropeaza si ultima foaie se acopera cu folie si se dă la frigider până a două zi.
Prima data dam folia la o parte de pe tort.
Si cu un carton special pentru torturi,pe care il punem deasupra tavi,ca in imaginea de jos
.
Intoarcem tava cu fundul in sus.
Si ridicam usor tava din ambele parti.
Dam deoparte folia de pe tort.
Ingrediente pentru finisat tortul,inainte sa punem pasta de icing.
-300 ml frisca (32%grasime)
-3 linguri de zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul pudra,cat sa fie cremoasa.
Am finisat tortul cu frisca din jur imprejur.
Intindem un strat foarte subtire,cat sa se lipeasca pasta de zahar,martipanul,sau cu ce preferati sa il imbracati.
Eu l-am imbracat in pasta de zahar icing.
Spor la treaba 🙂