Covrigi cu mac si susan

DSC03397

Ingrediente:

-600 grame faina

-70 grame unt la temperatura camerei

-10 grame drojdie uscata(25 grame drojdie proaspata)

-300 ml lapte

-30 ml lapte pentru maia

-1 lingurita zahar pentru maia

-60 grame zahar

-1 lingurita sare

-1 lingura mac

-1 lingura susan

Pentru fiert covrigi avem nevoie de:

-3 litri de apa 

-1 lingura sare 

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un vas,se face o gaura in mijloc unde punem drojdia ,zaharul si 30 ml lapte.

Se formeaza o maia ce se lasa 5 minute sa creasca.

DSC03154

DSC03164

DSC03166

Adaugam zaharul peste lapte si amestecam pana se topeste,incalzim laptele si incepem sa framantam.

DSC03160

Prima data punem sarea si laptele, incepem sa framantam,adaugam cate putin si din unt.

DSC03175

Incorporam bine toate ingredientele pana iasa un aluat elastic,potrivit de moale.

DSC03177

DSC03179

DSC03180

DSC03181

Daca mai este nevoie, se mai adauga 1-2 linguri de apa sau de faina,in functie de gradul de umiditate al fainii..

DSC03184

DSC03185

Aluatul il punem intr-un bol curat acoperit cu folie de bucatarie.

Se lasa la crescut pentru o ora.

DSC03187

DSC03188

DSC03196

Cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa de lucru si se modeleaza covrigi mai mari,mai mici dupa preferinte (in imaginile de jos).

DSC03202

DSC03204

DSC03216

DSC03217

DSC03218

DSC03221

DSC03227

Intre timp punem apa la foc cu sarea,cand e aproape sa de-a in clocot punem covrigei in apa si lasam cateva secunde sa fiarba.Scoatem cu o paleta si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei.Presaram mac sau susan,fiecare dupa preferinte.

DSC03243

DSC03248

DSC03249

DSC03252

DSC03258

DSC03260

Bagam la cuptor pentru 10 minute la 170 de grade.

DSC03258

DSC03266

Pofta buna 😛

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *