Alba ca zapada

Ingrediente foi:

-10 linguri de zahar (170 grame)

-10 linguri de lapte (80 ml)

-10 linguri de ulei (80 ml)

-3 oua (155 grame)

-560 grame de faina

-1 plic de amoniac stins in zeama de lamaie

Ingrediente crema:

-1 litru de lapte 

-225 grame de faina

-250 grame de unt

-coaje rasa de la o lamaie

-100 grame ciocolata alba

-2 fiole esenta de vanilie

-180 grame zahar pudra

-20 ml zeama de lamaie

Pentru decorat avem nevoie de 100 grame nuca de cocos.

Mod de preparare:

Prima data pregatim foile,adaugam ouale cu zaharul in bol si batem timp de 7 minute la viteza maxima.

Adaugam uleiul mai batem 2 minute,oprim si adaugam laptele, amoniacul stins in zeama de lamaie, faina si incorporam bine(faina punem jumatate prima data,nu toata o data).

Adaugam restul de faina si incorporam bine( faina este bine sa fie de calitate ca,sa va iese cu siguranta foile).

Rasturnam pe blatul de lucru si formam 4 bile egale de 260 de grame fiecare.

Taiem 4 foi de hartie de copt si le insemnam cu pixul ca,sa ne fie mai usor de intins foaia.

Presaram cu faina blatul de lucru si intindem prima data pe blat foaia,dupa o punem pe hartia de copt si intindem pana la semnul cu pixul.

Dupa ce le intindem pe toate,dam drumul la cuptor la 170 de grade si le coacem timp de 7 minute.

Le punem una peste alta si le lasam deoparte sa se raceasca.

Mod de preparare crema:

Se adauga jumatate din cantitatea de lapte intr-o oala,cu restul de lapte amestecam bine cu faina.

Inainte sa punem laptele pe care l-am amestecat cu faina,il stricuram in caz ca mai raman cocoloase.

Adaugam zaharul pudra si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.

Adaugam si coaja rasa de la lamaie si lasam la foc mic sa fiarba,pana se ingroase timp de 10 de minute.

Dam la o parte de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati,amestecam bine pana se topeste toata ciocolata.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei,mai amestecam din cand in cand in ea.

Cand crema este rece,ne apucam sa batem untul cu un mixer(untul trebuie scos din frigider cu 2 ore inainte sa ne apucam de crema).

Batem bine untul si adaugam crema treptat peste unt pana o incorporam pe toata.

Dupa ce am incorporat toata crema adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie.

Cand crema este gata ne putem apuca sa umplem prajitura.Impartim crema in 4 (3 parti egale le folosim la umplutura si 1 pentru ornat deasupra).

Intindem prima foaie cat putem de uniform.

Intindem si al doilea strat de crema uniform.

Intindem ultimul strat uniform si punem ultima foaie,presam bine cu palmele si o acoperim cu hartia de copt in care am copt foile,punem o greutate peste si lasam peste noapte.

Crema care am oprit-o pentru ornat,o acoperim cu o folie alimentara si o bagam la frigider pana ornam prajitura.

A doua zi scoatem crema din frigider cu 2 ore inainte sa ne apucam de ornat prajitura.

Intindem crema uniform cu o paleta,taiem prima data marginile.

Eu am taiat in 4 pe latime si in 8 pe lungime,deasupra presaram nuca de cocos si dam la frigider pana in momentul serviri.

Spor la treaba si pofta buna.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *