Ingrediente:
-250 ml apa
-125 ml ulei sau unt
-200 grame de faina
–6 oua (285 grame)
-un praf de sare
Pentru glazurat eclerele avem nevoie de:
-200 grame ciocolata neagra 55%cacao
-4 linguri de ulei pentru ciocolata neagra
-100 grame ciocolata alba
-2 linguri de ulei pentru ciocolata alba
Mod de preparare:
Prima data punem apa,sarea,uleiul sau untul ce preferati,intr-o oala si lasam pana incepe sa de-a in clocot.
Adaugam faina si amestecam bine cu o paleta,pana o incorporam pe toata (focul sa fie mic,cat timp incorporam faina).
Dupa ce s-a incorporat bine toata faina o dam de pe foc si lasam 5 minute.
Se adauga ouale intregi unul cate unul si amestecam pana obtinem un aluat care isi pastreaza forma.
Dupa ce am terminat de incorporat ouale,punem aluatul intr-un pos cu o forma de sprit.
Se unge tava cu ulei sau puteti folosi hartie de copt si se toarna cu posul bastonase de 10-12 cm.Se baga in cuptorul incins la 180 de grade si lasam timp de 25 de minute(nu se deschide cuptorul in acest interval de timp).Intoarcem tava si mai lasam 15-20 de minute,depinde de cuptorul fiecaruia cum coace.
Le lasam sa se raceasca,intre timp pregatim crema de vanilie.Dati clik pe reteta de crema.
Crema o punem intr-un pos si umplem eclerele ca in imaginile de mai jos.
Taiem cojile pe lateral si le umplem cu crema
Dupa ce le-am umplut pe toate,le dam la frigider pana pregatim glazura de ciocolata.
Pregatim glazura de ciocolata.Topim ciocolata impreuna cu uleiul si lasam la temperatura camerei pana se raceste.
Glazuram eclerele pe rand pana le terminam(din compozitia de mai sus va iasa 45 de bucati mini eclere).
Topim ciocolata impreuna cu uleiul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.Punem ciocolata intr-un pos de plastic si ornam ca in imaginea de mai jos.
Spor la treaba si pofta mare 🙂