Eclere de casa

Preparatele-mele01

Ingrediente:

-250 ml apa

-125 ml ulei sau unt

-200 grame de faina

6 oua (285 grame)

-un praf de sare

Pentru glazurat eclerele avem nevoie de:

-200 grame ciocolata neagra 55%cacao

-4 linguri de ulei pentru ciocolata neagra

-100 grame ciocolata alba

-2 linguri de ulei pentru ciocolata alba

Mod de preparare:

Prima data punem apa,sarea,uleiul sau untul ce preferati,intr-o oala si lasam pana incepe sa de-a in clocot.

Preparatele-mele02

Adaugam faina si amestecam bine cu o paleta,pana o incorporam pe toata (focul sa fie mic,cat timp incorporam faina).

Preparatele-mele03

Preparatele-mele04

Dupa ce s-a incorporat bine toata faina o dam de pe foc si lasam 5 minute.

Preparatele-mele05

Se adauga ouale intregi unul cate unul si amestecam pana obtinem un aluat care isi pastreaza forma.

Preparatele-mele06

Preparatele-mele07

Preparatele-mele08

Preparatele-mele09

Dupa ce am terminat de incorporat ouale,punem aluatul intr-un pos cu o forma de sprit.

Preparatele-mele10

Preparatele-mele11

Se unge tava cu ulei sau puteti folosi hartie de copt si se toarna cu posul bastonase de 10-12 cm.Se baga in cuptorul incins la 180 de grade si lasam timp de 25 de minute(nu se deschide cuptorul in acest interval de timp).Intoarcem tava si mai lasam 15-20 de minute,depinde de cuptorul fiecaruia cum coace.

Preparatele-mele12

Preparatele-mele13

Le lasam sa se raceasca,intre timp pregatim crema de vanilie.Dati clik pe reteta de crema.

Crema o punem intr-un pos si umplem eclerele ca in imaginile de mai jos.

Preparatele-mele14

Preparatele-mele15

Taiem cojile pe lateral si le umplem cu crema

Preparatele-mele16

Preparatele-mele17

Preparatele-mele18

Preparatele-mele19

Dupa ce le-am umplut pe toate,le dam la frigider pana pregatim glazura de ciocolata.

Preparatele-mele20

Pregatim glazura de ciocolata.Topim ciocolata impreuna cu uleiul si lasam la temperatura camerei pana se raceste.

Preparatele-mele21

Preparatele-mele22

Glazuram eclerele pe rand pana le terminam(din compozitia de mai sus va iasa 45 de bucati mini eclere).

Preparatele-mele23

Preparatele-mele24

Preparatele-mele25

Preparatele-mele26

Topim ciocolata impreuna cu uleiul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.Punem ciocolata intr-un pos de plastic si ornam ca in imaginea de mai jos.

Preparatele-mele27

Preparatele-mele28

Preparatele-mele29

Spor la treaba si pofta mare 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *