Ingrediente pentru supa:
-2 bucati de tulpina de telina
-2 radacini de pastranac
-3 morcovi potriviti
–patrunjel-leustean
-20 ml ulei
-2 ardei rosi
-2 cepe potrivite
-sare
Ingrediente pentru perisoare:
-450 grame carne tocata de curcan
-1 ceapa mica tocata marunt
–patrunjel tocat marunt
-1 lingura de ulei
-30 grame orez
-1 ou
–piper
-sare
Mod de preparare:
Curatam legumele,le spalam si le punem la fiert intr-o oala.
Pregatim perisoarele,punem carnea intr-un bol impreuna cu toate ingredientele,le amestecam bine si formam bilute cat dorim sa fie de mari.
Cand au fiert legumele,le scoatem din oala cu o paleta.Telina,ceapa si pastranacul il aruncam.
Adaugam sarea,perisoarele in supa si lasam sa fiarba.
Ardeiul il curatam de pielita si il bagam la blendar impreuna cu morcovi.
Adaugam uleiul peste supa pasta de ardei si morcovi si lasam sa fiarba 25 de minute la foc mediu.
Adaugam patrunjelul sau leustean tocat marunt si lasam sa mai fiarba 5 minute(eu nu am avut leustean verde si am adaugat decat patrunjel) .
Este foarte buna pentru copii.
Spor la treaba si pofta buna 🙂