INGREDIENTE:
-1 kg de faina
-300 ml lapte
-180 grame de zahar
-1 fiola esenta de vanilie
-2 lingurite coaje rasa de lamaie si de partocala
-16 grame de drojdie (20 grame proaspata)
-1 lingurita de zahar pentru maia
-1 lingurita de sare
-50 ml lapte pentru maia
-80 ml ulei
-4 oua
Ingrediente pentru umplutura:
-1 kg de branza de vaca(dulce sau sarata dupa preferinte)
-1 lingurita coaje rasa de lamaie
-1 fiola esenta de vanilie
-180 grame zahar
-3 oua
Pentru uns deasupra branzoaicele avem nevoie de:
-2 galbenusuri
-4 linguri de lapte
-1 lingura ulei
Se amesteca bine si se ung branzoaicele deasupra inainte sa le bagam la cuptor.
MOD DE PREPARARE:
Cernem faina intr-un bol,facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia cu lingurita de zahar.Adaugam laptele caldut peste drojdie,incorporam bine ingredientele si lasam 10 minute sa creasca.
Intre timp punem laptele intr-o craticioara pe foc mic cu zaharul si amestecam pana se topeste tot zaharul.Sa nu il lasam sa fiarba,il tinem cat sa fie caldut pentru aluat.Adaugam sarea,coaja rasa de lamaie si de portocala.
Adaugam cate putin din lapte,esenta,ouale,uleiul si le incorporam teptat.
Incorporam pe rand toate ingredientele pana iasa un aluat elastic si pufos.Daca aveti robot de bucatarie,puteti pune toate ingredientele in bol si framantati aluatul pentru 10 minute.
Daca aluatul e prea moale puteti sa mai adaugati cateva linguri de faina,daca e prea tare puteti sa mai adaugati cateva linguri de lapte.Dupa ce incorporam toate ingredientele le acoperim cu o folie alimentara si lelasam la temperatura camerei timp de 1 ora.
Inainte sa ne apucam de branzoaice,spalam branza bine si o punem intr-un bol.Adaugam ouale peste branza,coaja rasa,zaharul,esenta si amestecam bine pana incorporam toate ingredientele.Daca e prea moale puteti sa mai adaugati o lingurita de gris in compozitie.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si fomam bilute de cate 100-130 grame.
Intindem cat putem de subtire,adaugam branza in mijloc si o intindem cu o lingura.
Luam capetele si le lipim bine sa nu iese compozitia din branzoaica si procedam la fel cu toate ca in imaginile de jos.
Branzoaicele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei.Deasupra le ungem cu pensula,cu compozitia de galbenusuri si le lasam sa creasca 15 minute pana se incinge cuptorul la 175 de grade.Le lasam pana se rumenesc frumos timp de 35 de minute.
Le puteti servi simple sau pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Spor la treaba si pofta buna 🙂 😛 🙂