Branzoaice

Tort-cu-ciocolata08

Tort-cu-ciocolata09

Ingrediente pentru aluat:

-1 kg faina boromir

-300 ml lapte

-180 grame de zahar

-1 fiola esenta de vanilie

-2 lingurite coaje rasa de lamaie si de partocala

-2 pliculete de drojdie 16 grame(20 grame proaspata)

-1 lingurita de zahar pentru maia

-1 lingurita de sare

-50 ml lapte pentru maia

-80 ml ulei

-4 oua

Ingrediente pentru umplutura:

-800 grame branza de vaca(dulce sau sarata dupa preferinte)

-1 lingurita coaje rasa de lamaie

-1 fiola esenta de vanilie

-180 grame zahar

-3 oua

Pentru uns deasupra branzoaicele avem nevoie de:

-2 galbenusuri

-4 linguri de lapte

-1 lingura ulei

Se amesteca bine si se ung branzoaicele deasupra inainte sa le bagam la cuptor.

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un bol,facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia cu lingurita de zahar.

Adaugam laptele caldut peste drojdie si incorporam bine ingredientele,lasam 10 minute sa creasca.

 

Tort-cu-ciocolata12

Tort-cu-ciocolata13

Tort-cu-ciocolata14

Intre timp punem laptele intr-o craticioara pe foc mic cu zaharul si amestecam pana se topeste tot zaharul.

Sa nu il lasam sa fiarba,il tinem cat sa fie caldut pentru aluat.

Adaugam sarea,coaja rasa de lamaie si de portocala.

Tort-cu-ciocolata15

Adaugam cate putin din lapte,esenta,ouale si uleiul,le incorporam teptat.

Tort-cu-ciocolata16

Tort-cu-ciocolata17

Incorporam pe rand toate ingredientele pana iasa un aluat elastic si pufos.

Tort-cu-ciocolata18

Daca aluatul e prea moale puteti sa mai adaugati cateva linguri de faina,daca e prea tare puteti sa mai adaugati cateva linguri de lapte.

Dupa ce am incorporat bine toate ingredientele,acoperim cu folie alimentara,lasam la temperatura camerei,ferit de curenti timp de 1 ora.

Tort-cu-ciocolata19

Inainte sa ne apucam de branzoaice,spalam branza bine si o punem intr-un bol.

Adaugam ouale peste branza,coaja rasa,zaharul si esenta,amestecam bine pana incorporam toate ingredientele.

Daca e prea moale puteti sa mai adaugati o lingurita de gris in compozitie.

Tort-cu-ciocolata22

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si fomam bilute de cate 100-130 grame.
Tort-cu-ciocolata23

Tort-cu-ciocolata24

Tort-cu-ciocolata20

Tort-cu-ciocolata21

Tort-cu-ciocolata25

Tort-cu-ciocolata26

Intindem cat putem de subtire,adaugam branza in mijloc si o intindem cu o lingura.

Tort-cu-ciocolata02

Tort-cu-ciocolata03

Luam capetele si le lipim bine sa nu iese compozitia din branzoaica,procedam la fel cu toate ca in imaginile de jos.

Tort-cu-ciocolata04

Tort-cu-ciocolata05

Branzoaicele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei.

Deasupra le ungem cu pensula,cu compozitia de galbenusuri.

Le lasam sa creasca 10 minute pana se incinge cuptorul la 175 de grade.

Le lasam pana se rumenesc frumos timp de 30 de minute.

Tort-cu-ciocolata06

Tort-cu-ciocolata07

Le puteti servi simple sau pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Tort-cu-ciocolata11

Spor la treaba si pofta buna ­čÖé ­čśŤ ­čÖé

Share Button

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *