Bomboane red velvet

Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta.Blatul in combinatie cu mascarpone este foarte cremos si delicios.Sunt foarte bune pentru copii.

INGREDIENTE BOMBOANE RED VELVET:

Pentru blat avem nevoie de:

-250 grame de faina

-125 grame unt

-10 grame de cacao

-1 varf de cutit de sare

-250 grame de zahar

-2 oua mari (120 de grame)

-250 grame de iaurt 10-20%grasime

-10 grame bicarbonat de sodiu

-2 lingurite de colorant rosu

-60 ml ulei

-20 ml otet

Pentru compozitia de bilute avem nevoie de:

-350 grame blat red velvet

-70 grame de mascarpone

-200 grame ciocolata alba pentru glazurat

MOD DE PREPARARE:

Prima data pregatim o tava rotunda sau patrata de cuptor obisnuit.O ungem bine cu unt si o dam deoparte pana pregatim compozitia de blat.Batem ouale cu zaharul timp de zece minute cu un mixer.Adaugam untul topit si racit,amestecam un minut si adaugam si uleiul.Amstecam un minut si adaugam iaurtul(trebuie scos la temperatura camerei inainte cu doua ore).Adaugam faina amestecata cu cacao,incorporam bine si adaugam bicarbonatul stins in otet.

Adaugam colorantul si amestecam bine compozitia.

Punem in tava unsa cu unt si dam la cuptorul incins in prealabil la 170 de grade timp de zece minute.Dupa scadem temperatura la 150 de grade si mai lasam 25 de minute.Eu folosesc un cuptor pe ventilatie special de prajituri.

Il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca timp de 2 ore.

Dupa ce s-a racit blatul punem 350 de grame intr-un bol si amestecam bine cu 70 de grame mascarpone.

Amestecam bine compozitia si formam bilute potrivite.

Le dam 30 de minute la frigider pana topim ciocolata.

Pentru glazurat bomboanele avem nevoie de 200 de grame ciocolata alba.Topim ciocolata pe bain- marie si glazuram fiecare bomboana pana le terminam pe toate.

Le punem pe un gratar si le lasam pana se intaresc bine.Blatul sfaramat se pune imediat cum le glazuram.Pentru ca se usuca ciocolata si dupa nu se mai lipeste pe ele.

Presaram pe jumatate de bilute putin blat sfaramat pentru aspect daca doriti si dam la frigider pana in momentul serviri.

Din aceasta compozitie rezulta 40 de bomboane potrivite.Cu restul de blat pe care va ramane,puteti face alte bomboane.Il puteti pastra la frigider acoperit bine in folie alimentara,pana in momentul in care il folositi.Sau mai puteti sa faceti decat jumatate de compozitie daca nu doriti sa faceti multe bomboane.Daca doriti sa faceti un blat de tort din aceasta compozitie.Puteti sa faceti pentru ca este aceeasi compozitie pe care o folosesc si la torturi.Numai ca nu am avut timp sa fac poze la comozitie sa o pot posta pe site.In cazul in care doriti sa folositi compozitia sub forma de blat.Este bine sa punem compozitia in 3 forme egale si sa coacem fiecare blat separat.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *