INGREDIENTE CONOPIDA PANE CU USTUROI:
Avem nevoie de:
-1 conopida potrivita
-6 graunti de usturoi
-50 grame faina
-50 ml lapte
-4 oua
–sare
–piper
Pentru prajit ne trebuie 1 litru de ulei
MOD DE PREPARARE:
Desfacem conopida bucati mai mici o spalam bine si o punem la fiert pentru 25 de minute.Dupa ce s-a fier o scoatem si o lasam sa se raceasca.Pregatim compozitia de oua cu faina.Punem intr-un bol ouale cu laptele si le batem bine.Adaugam peste sarea,piperul si le amestecam bine.Cand s-a racit conopida ne apucam sa o prajim.Incingem uleil si dam conopida prin compozitia de faina cu oua.O prajim la foc potrivit.Scoatem pe un servetel de bucatarie sa absoaba bine tot surplusul de ulei.
Cand o terminam de prajit o lasam sa se raceasca.Curatam graunti de usturoi si ii dam pe razatoarea cu gaurile mai mici.Punem usturoilu marunt intr-un bol si adaugam sare si apa.Amestecam bine si bagam pe rand conopida in apa cu usturoi.Lasam cateva secunde sa absoarba din apa.
O putem servi imediat sau o dam la frigider pana in momentul serviri.Este foarte buna eu o ador,am mancat prima data la soacra mea si de atunci o prepar de fiecare data cand am pofta.
Daca va place aceasta reteta reveniti cu un feedback.