Conopida pane cu usturoi

INGREDIENTE CONOPIDA PANE CU USTUROI:

Avem nevoie de:

-1 conopida potrivita

-6 graunti de usturoi

-50 grame faina

-50 ml lapte

-4 oua

sare

piper

Pentru prajit ne trebuie 1 litru de ulei

MOD DE PREPARARE:

Desfacem conopida bucati mai mici o spalam bine si o punem la fiert pentru 25 de minute.Dupa ce s-a fier o scoatem si o lasam sa se raceasca.Pregatim compozitia de oua cu faina.Punem intr-un bol ouale cu laptele si le batem bine.Adaugam peste sarea,piperul si le amestecam bine.Cand s-a racit conopida ne apucam sa o prajim.Incingem uleil si dam conopida prin compozitia de faina cu oua.O prajim la foc potrivit.Scoatem pe un servetel de bucatarie sa absoaba bine tot surplusul de ulei.

Cand o terminam de prajit o lasam sa se raceasca.Curatam graunti de usturoi si ii dam pe razatoarea cu gaurile mai mici.Punem usturoilu marunt intr-un bol si adaugam sare si apa.Amestecam bine si bagam pe rand conopida in apa cu usturoi.Lasam cateva secunde sa absoarba din apa.

O putem servi imediat sau o dam la frigider pana in momentul serviri.Este foarte buna eu o ador,am mancat prima data la soacra mea si de atunci o prepar de fiecare data cand am pofta. 

Daca va place aceasta reteta reveniti cu un feedback.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *